Et benleri

Et benleri

Et benleri kanserleşme riski olmayan ciltten kabarık yapılardır.Toplu iğne başı kadar olabildiği gibi tedavi edilmezse ceviz kadar büyüyebilir. Et beni tedavisinde lazer kullanılmaz 3 farklı tedavi seçeneği vardır.

Ameliyatla tedavi; Benin çapının 2 katı büyüklükte balık şeklinde cilt kesilerek ben çıkarılır ve cilt dikilir. Benin 2 katından daha büyük bir iz bırakır ve genellikle bu iz benden daha çirkin görünür. Teknolojiye sahip kliniklerde ameliyatla ben tedavisi tamamen terk edilmiştir.

Dondurmayla tedavi (Krio terapi); Ben -60 dereceye kadar soğutularak çürümesi sağlanır. Ben – 60 derece soğurken ciltte -40,-30 derece soğuduğu için ciltte de çürüme alanı oluşur ve tedavi sonrası çukurluk kalabilir.

Buharlaştırmayla tedavi; Radyo frekans veya elektrokoter enerjisiyle ben tabakalar halinde yok edilir. Tabakalar milimetrenin çeyreği yükseklikte olduğu için tedavi süreci çok iyi kontrol edilebilir, çukurluk veya iz fark edilmeyecek düzeylerde olabilir. Genellikle ben tedavisinden sonra doku tam iyileştiğinde hasta benin yerini bulamaz.

Özetle;

Et benleri büyüme eğilimindedir

Tedavi edilmesi daha doğrudur

Uygun teknolojiyle fark edilir iz kalmadan yok edilebilir

SGK anlaşması olan kurumlarda çok ekonomik tedavi ettirilebilir

Tedavi sırasında ağrı olmaz

Ameliyatsız yöntemlerde ben alındıktan sonra bakım gerekmez 

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Atilla Kaya

Op. Dr. Atilla Kaya, 1961 yılında Malatya’da doğmuştur. İlk, orta ve liseyi Malatya'da bitirerek lisans öncesi eğitimini tamamlamıştı. 1980 yılında üniversitesi sınavını kazanarak Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini başlamıştır ve lisans eğitimini 1986 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanını almıştır. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda ihtisasını tamamlamıştır. Yandal eğitimini Genel Cerrahin’in alt branşı olan Proktoloji (Hemoroid ve Kıl Dönmesi) alanında yapmıştır. Mardin Nusaybin Akarsu Nahiyesi Sağlık Ocağı, Ankara Gölbaşı Belediye Tabipliği, İstanbul Samatya Hastanesi, Ankara Elmadağ Devlet Hastanesi ve Osmaniye Devlet Hastanesi’nde görev yapmıştır. Op. Dr. Atilla Kaya, birçok hastane ve klinikte çalışmıştır. 2006 yılından itibaren ortağı olduğu Medicalart Cerrahi Kliniği'nde çalışmalarını ...

Etiketler
Et beni
Op. Dr. Atilla Kaya
Op. Dr. Atilla Kaya
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube