Esas olan sorunun kaynağıdır! cinsel terapi hakkında

Esas olan sorunun kaynağıdır! cinsel terapi hakkında

Cinsel terapi uygulamalarında cinsel sorunlar yaşayan kişilerden terapi esnasında fiziksel temasta bulunmaları beklenmez, konuşma terapisi kullanılarak sorunların kaynağına inilmeye çalışılır.

Cinsel hayatında problemi olan veya cinselliklerini daha kaliteli hale getirmek isteyen kişi veya çiftlerin tercih ettiği bir psikoterapi türüdür. Uzmanlaşmıs psikolog, 

psikiyatrist veya psikolojik danışmanlar tarafından cinsel terapi verilebilir. Cinsel terapi, konuşma terapisi ve bireysel olarak evde yapılabilecek egzersizler içerir.

         Cinsel terapide terapist bireylerin kendi başlarına çözüm bulamadıkları cinsel problemlerin altında yatan duygusal nedenlerin ortaya çıkmasına yardımcı olmayı amaçlar. Cinsel terapilerde genellikle terapist öncelikle birey ya da çiftlerin yaşadıkları probleme neden olabilecek bilişsel öğeleri bulmaya çalışır. Sonraki aşamalarda çiftlerin birbirlerinin cinsel istek ve ihtiyaçlarına saygı göstererek nasıl daha etkin bir iletişim içerisinde olabilecekleri konusunda yol gösterir. Böylelikle çiftler de kendilerinde stres yaratan öğeleri tekrar keşfedip irdeleyebilirler.

Cinsel terapilerde, terapist konuşma terapisinin yanında çiftlerin birbirlerini daha iyi tanımasına ve aralarındaki uyumu geri kazanmalarını sağlamak için dokunma ve masaj gibi fiziksel aktiviteleri içeren ev egzersizleri yapmalarını isteyebilir. Ancak bu egzersizlerin asla terapistin ofisinde yapılması beklenmez, çiftlerin baş başa oldukları kendi özel alanlarında uygulanmak üzere cinsel terapist tarafından önerilir.

Cinsel terapilerde eğer çiftlerin ikisi de cinsel sorunlardan muzdaripse terapiye çift olarak katılmaları önerilebilir. Ancak eğer çiftlerden birisi sorun yaşıyorsa bireysel olarak ta cinsel terapi konusunda uzman bir psikolog ile görüşmeyi tercih edebilirler.

Sizin için doğru bir cinsel terapi uzmanı ile görüşmeden önce terapistinizin cinsel terapiler konusunda ayrıca bir eğitim aldığından ve bu alana özel çalışmalarıolduğundan emin olmalısınız. 

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Nil Bireyşoğlu Özen

Uzm. Psk. Nil Bireyşoğlu ÖZEN, 1982 yılında Hatay/Antakya'da doğmuştur. Ankara Üniversitesi Psikoloji Bölümünde lisans eğitimini tamamlamış ayrıca Yakın Doğu Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek lisans programını Yüksek Onur Öğrencisi olarak tamamlamıştır.  Mezun olduğu 2005 yılından itibaren çeşitli kuruluşlarda danışan kabulü yapmış, 2008 yılından bu yana Antakya Terapi  Merkezi''nde çalışmalarını sürdürmektedir.  Mesleki gelişimi açısından bir çok eğitim ve kurs programını başarıyla tamamlamış olan Uzm. Psk. Nil Bireyşoğlu Özen, Ankara Kavaklıdere Umut Hastanesi, Ankara Örstaş (Beyaz) Özel Eğitim Merkezi, Hatay Antakya Alg Psikoteknik Merkezi, Antalya Terapi Psk. Değ. ve Dşm. Merkezi, Hatay Altınkaya Özel Eğitim Merkezi, Hatay Antakya Erencan Özel Eğitim Okulun'da bir çok danışan ile alakadar olmuştur. Uzm. Psk. Nil Bireyşoğlu ...

Etiketler
Cinsel terapiye genel bir bakış
Uzm. Psk. Nil Bireyşoğlu Özen
Uzm. Psk. Nil Bireyşoğlu Özen
Hatay - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube