Erken boşalma çoğunlukla psikolojik kaynaklı bir sorundur.

Erken boşalma çoğunlukla psikolojik kaynaklı bir sorundur.

ERKEN BOŞALMA ÇOĞUNLUKLA %90 PSİKOLOJİK KAYNAKLI BİR SORUNDUR. ERKEN BOŞALMA 3 E AYRILIR MASTER (KİŞİ HAYAT BOYU ERKEN BOŞALMA SORUNU YAŞAR , SEKONDER ( KİŞİ HAYATINDA DAHA ÖNCEDEN BÖYLE BİR SORUN YAŞAMIYORKEN SONRADAN YAŞAMAYA BAŞLAR) VE SON OLARAK DURUMSAL ( BU DA YANINDAKİ PARTNERİNE BAĞLI OLARAK YAŞANAN ERKEN BOŞALMA SORUNUDUR.

ERKEN BOŞALMANIN BİR SÜRÜ NEDENLERİ VARDIR.BUNLAR YAŞADIĞINIZ PSİKOLOJİK SORUNLARIN (ANKSİYETE,OBSESYON, DEPRESYON, STRES) GİBİ SONUCU DA OLABİLİR. ERGENLİK DÖNEMİNDE AŞIRI BASKI ALTINDA OLMA , GÜNAH OLARAK GÖRÜLMESİ,AŞIRI MASTÜRBASYON, ERKEĞİN CİNSEL HAZ KONUSUNDA BİLGİSİZ OLMASI BUNU SADECE BİR İHTİYAC OALRAK GÖRMESİ, YATAKDA PARTNERİNİN SERT TAVIRLAR SERGİLEMESİ (BİR AN ÖNCE BİTSİN), AŞIRI HEYECAN ,İ KORKU, KARŞIDAKİNİ MEMUN EDEMEME ENDİŞESİ. , İLİŞKİNİN YAŞANILDIĞI ORTAM........ BİR SÜRÜ NEDENİ VARDIR. YANİ O KADAR SORUN YARATACAK PSİKOLOJİK NEDEN VARDIR Kİ VALLA YAZANA KADAR PARMAKLARIM KOPAR. ARKADAŞLAR . KISACA ERKEN BOŞALMA ÇÖZÜLEBİLEN BİR KONUDUR VE BUNUN İÇİN CİNSEL TERAPİLER VARDIR.

TEDAVİ

TEDAVİ SÜRECİNDE İLK ÖNCE SORUNUN KAYNAĞI BULUNUR VE BUNA YÖNELİK SÖNDÜRME TERAPİSİ DEDİĞİMİZ YÖNTEM UYGULANIR.

BU TERAPİLER BAZEN PARTNERİNİZLE BİRLİKTE YAPILIR. YANİ SEANSA İKİNİZ BİRDEN KATILABİLİRSİNİZ. KARŞILIKLI DİYALOGLARLA SORUNUN KAYNAĞINA İNİLMEYE ÇALIŞILIR.

İLAÇ TEDAVİSİ YOK DENECEK KADAR AZDIR. GEÇİCİ ÇÖZÜMÜDÜR.

İLİŞKİ SIRASINDA KISA MOLALAR VEREBİLİRSİNİZ

MASTÜRBASYON EGSERSİZLERİ

LOKAL ANESTEJİK POMADLAR (UFAK CERAHİ MÜDAHALELER)

POZİYON DEĞİŞTİRME

YER DEĞİŞTİRME

PSİKOLOJİK MOTVASYONU KIRACAK DAVRANIŞLARDANİ KONUŞMALRDAN UZAK DURMA GİBİ.

SAYGILARIMLA

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Kürşad Yücel

Uzm. Psikolog Kürşad YÜCEL, Atatürk Üniversitesi K.K. Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünde başladığı lisans eğitimini 2001 yılında tamamlayarak Psikolog unvanı almıştır. Görevine İlk Osmaniye Rehberlik ve Araştırma Merkezinde başlayan Uzm. Psikolog Kürşad YÜCEL .Bu görev yerinde 2 sene Özel eğitim Hizmetleri Bölüm Başkanlığı yapmış olup Osmaniye içindeki değişik platformlarda seminer ve konferanslar vermiştir. 2007 Yılında almış olduğu eğitimiyle birlikte Psikoterapist Unvanına Eklemiştir. Alanları: * Özel Eğitim Gerektiren Bireyleri Tanıma ve Ailelerine Destek Eğitimi * Özel Eğitim Gerektiren Bireylere Uygulanan Eğitim Programı (BEP) Geliştirme * Sınav Kaygısı *Leiter Zeka Ölçeği (2-18 yaş) * Wisc-r Zeka Testi (Uygulayıcı ve Formatörlük Seviyesinde) * Gessel Figürleri Zeka Testi (Uygulayıcı ve Formatörlük Seviye ...

Etiketler
Erken boşalma tedavisi
Uzm. Psk. Kürşad Yücel
Uzm. Psk. Kürşad Yücel
Osmaniye - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube