Erkeklerde meme büyümesinin kesin çözümü: vaser liposuction

Erkeklerde meme büyümesinin kesin çözümü: vaser liposuction

Jinekomasti, erkeklerde testosteron hormonun azalmasına bağlı erkek meme yapısının büyümesidir. Yapılan araştırmalara göre 14-18 yaş arası erkeklerin %65’inde görülen ‘jinekomasti’, yetişkinlerde %8’lere kadar düşmektedir.

Jinekomasti kendini farklı şekillerde gösterebilmektedir. Sadece meme dokusunun artması, yağ dokusunun artması ya da hem meme hem yağ dokusunun artmasına bağlı meme büyümesi olarak görülebilmektedir. Operasyon öncesinde ilk olarak  jinekomasti sebebi araştırılmalıdır. Bir hormon bozukluğu sebebiyle olduysa öncelikle Endokrinoloji Uzmanı tarafından değerlendirilmelidir.

Bunun dışındaki tüm vakalar cerrahi yöntemle kalıcı olarak tedavi edilebilir. Vaser Liposuction ile genel ya da lokal anestezi altında yapılacak olan girişim sonrasında meme büyüklüğünden kalıcı olarak kurtulmak mümkündür.  Vaser Liposuction sadece yağ hücrelerini hedefler. Damar, sinir ve bağ dokusuna zarar vermediği için iyileşme süresi daha kısadır. Morarma, şişlik ve ağrı çok daha az olur. Günümüzde erkeklerde göğüs küçültme tedavisinde ve tüm vücutta yağ aldırma işlemlerinde etkili ve başarılı bir kalıcı tedavi yöntemidir.

Operasyon sonrasını takip eden 1 ay Jinekomasti korsesi giyilerek, kontrollerin sağlanması şarttır. 

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Leyla Arvas

Op. Dr. Leyla ARVAS, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun olmuş ve tıp doktoru unvanı almıştır. Doktorasını tamamladıktan sonra Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ihtisasına başlamıştır. Eğitim dönemi boyunca  farklı ülkelerdeki tanınmış klinik ve hastanelerde çalışma fırsatı bulmuştur. Dünyanın en iyi mikrocerrahi merkezlerinden biri olan Tayvan Chang Gung Memorial Hastanesi’nde, mikrocerrahi (baş, boyun ve meme kanserlerinin tedavisinde rekonstrüksiyon) eğitimi almıştır. Japonya’da Tokyo şehrinde TWMU Hastanesi'nde çalışarak akne, lekeler, hiperpigmentasyon, yara izleri, kırışıklıklar, akne izleri için uygulanan lazer tedavileri konusunda deneyim kazanmıştır. ​​İspanya’da Barselona şehrinde, IDB (Instituto Javier de Benito) Kliniği’nde klinik fellow olarak bulunmuştur. Özellikle yüz estetiği, ...

Etiketler
Jinekomasti tedavisi
Op. Dr. Leyla Arvas
Op. Dr. Leyla Arvas
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube