Liposuction - yağ emme

Liposuction - yağ emme

Liposuction, vücudun bazı bölgelerinde biriken, ancak, düzenli diet ve egzersiz programlarıyla vücuttan  uzaklaştırılamayan inatçı yağ birikimlerinin vakum yöntemi kullanılarak vücuttan uzaklaştırılması ameliyatı olarak tarif edilebilir. Liposuction ameliyatı zayıflama amacıyla değil vücut hatlarını estetik olarak daha uygun hale getirmek amacıyla yapılır.
 
Liposuction ameliyatıyla inatçı yağ birikimleri vücuttan uzaklaştırılırken aynı zamanda yağ hücre sayısıda azaltılır. Bu ameliyatın avantajlarından biri de; liposuction yapılan bölgelerde asla eskisi gibi yağlanmalar ortaya çıkmaz, çünkü, o bölgedeki yağ hücrelerinin bir kısmı kalıcı olarak vücuttan uzaklaştırılmıştır.

Ergenlik döneminden sonra insan vücudundaki yağ hücre sayısı sabittir. Ancak, mevcut yağ hücrelerinin hacminde artış ve azalmalar olabilir ki bu da kilo alma veya kilo kaybetme ile neticelenebilir. Mevcut fazla kilolardan kurtulabilmek için düzenli bir diet ve egzersiz programları şarttır. Diet ve egzersiz programları ile kişi zayıflayabilir, ancak, zayıflamaya rağmen vücudun bazı bölgelerindeki(karın, bel, kalça, basen, uyluk, diz iç kısmı gibi) inatçı yağ birikimleri kalabilir. Bu bölgelerdeki inatçı yağ birikimlerinden kurtulabilmenin  yolu liposuction ameliyatından geçmektedir.

Liposuction ameliyatı hastane koşullarında genel anestezi altında gerçekleştirilir. Ameliyat süresi liposuction yapılan alana bağlı olarak değişmekle birlikte 1 saat ile 2,5 saat arasında değişir. Uygulamanın başında, yağ alınacak bölgelere özel solüsyonlar injekte edilir, bu sayede ameliyat sırasında damar büzüşmesinden dolayı kan kaybı hemen hemen hiç olmaz ve ameliyat sonrası ağrı hissi azalır. Liposuction amacıyla ciltte yapılan kesiler 3-5 mm dir ve bu kesiler cilt kıvrım yerleri veya iççamaşırı içinde kalacak şekilde planlanır. Hasta aynı gün veya ertesi gün  taburcu edilir.

Operasyon sonrasında dikiş alınması gerekmez ve izler 1-2 ay sonra belli olmayacak hale gelir.

Ameliyat sonrası dönem genellikle rahat geçer. İlginç olarak modern liposuctionda ağrı olmaz. Ancak, hafif sızılar olabilir. Ameliyat sonrasında derinin altta kalan dokulara yapışmasını sağlamak ve şişmeyi önlemek amacıyla sıkı korse veya çorap kullanılır. Korse 2-3 hafta kullanılır. Operasyon bölgelerinde oluşan morluklar 2 hafta içinde kendiliğinden kaybolur. Ameliyatın sonrasında hasta refakatçi yardımıyla ayağa kalkabilir. Ancak 2-3 gün içerisinde hafif aktivitelere ve rahat işlere izin verilir. Liposuction sonrası ağır egzersizlere 2 hafta sonra başlanabilir.

Kullanılan kanüller ve vakum sistemlerindeki gelişmeler ile çenealtı, boyun, kol üst iç yanı, memeler, göğüs, karın, bel, kalça, uyluk, diz iç yanı ve  baldır gibi vücudun hemen hemen her bölgesindeki inatçı yağ birikimlerinin vakumla alınması mümkün hale gelmiştir. Estetik amaçlı diğer vücut kontur düzeltme ameliyatlarında tamamlayıcı işlem olarak da kullanılmaktadır.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. İbrahim Oskui

Op. Dr. İbrahim OSKUİ, lisans öncesi öğrenimlerini bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1983 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Yine aynı fakülteden  1985 yılında Genel Cerrahi uzmanlığını, 1993 yılında ise Plastik Cerrahi uzmanlığını almıştır. Mesleki hayatı boyunca Genel Cerrahi ve Plastik Cerrahi alanında sayısız başarılı operasyona imza atmış olan Op. Dr. İbrahim OSKUİ, mesleki çalışmalarına 1993 yılından beri Beyoğlu'nda bulunan özel kliniğinde devam etmektedir. Yüz - karın germe, meme ameliyatları, burun ve kulak ameliyatları, göz etrafı kırışıklıkları ve torbaları, çene ve elmacık kemikleri büyütülmesi, erken ve geç yanık tedavisi, deri ve yumuşak doku kanserleri, diyabetik yaralar, normal doğum sırasında oluşan vajinal yırtık ve deformasyonların düzeltilmesi ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
facebook
youtube
Etiketler
Ergenlik dönemi
Op. Dr. İbrahim Oskui
Op. Dr. İbrahim Oskui
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube