Bacak estetiğinde şahane trendler

Bacak estetiğinde şahane trendler

BACAK ESTETİĞİNDE ŞAHANE TRENDLER

Bacaklar, bir kadının en belirgin en dikkat çekici bölgesidir. Düzgün bacak denince aklımıza selülitsiz , ince, biçimli, pürüzsüz bir görünüm gelir. Bacak  tüm vücut siluetiyle bir bütündür. Yuvarlak hatlara sahip bir kalça, ince bilekler, düz ve orantılı inen bacaklar bu bütün görünüm içinde önemli rol oynar.

Estetik bacak kişinin boy ve kilosuyla uyumlu uzunluk ve incelikte, düzgün bir kemik yapısına sahip olmalıdır.

Peki ya kalın, selülitleri ve yer yer sarkma ve çatlakları olan bacaklara sahipseniz, günümüz teknolojisi size ne gibi faydalar sağlayabilir?  Estetik cerrahi veya ameliyatsız yöntemlerle ya da teknolojik cihazlar yardımıyla Julia Roberts gibi bacaklara sahip olmak mümkün mü?

Bacak estetiği nedir? Günümüzde Estetik Cerrahlar olarak ne gibi yöntemler kullanıyorsunuz?

Bacak estetiğinde en önemli faktör iskelet yapısının düzgün olmasıdır. Kişinin boyu ile orantılı bacak boyuna sahip olması, diz kapaklarının yuvarlak, bileklerin ince olması önemlidir. Estetik Cerrahlar olarak doğuştan gelen kemik yapısına çok fazla müdahalemiz olamıyor. Ancak kalın bacakların inceltilmesi, lokal fazlalıkların giderilmesi, selülit dokusunun tedavi edilmesi ve gevşek bacak cildinin gerginleştirilmesi mümkündür. 

Bacak estetiğine yönelik en sık karşılaştığınız şikayetler nelerdir? Bunların tedavileri nelerdir?

Türk toplumu olarak spor yapma alışkanlığımız pek yok. Beslenme şeklimizin de çok sağlıklı olduğu söylenemez. Bu durumun bir neticesi olarak fazla kilolar, gevşek cilt, selülit doku ve çatlaklar en sık karşılaştığımız şikayetler .

Estetik cerrahide bacak şekillendirme için en çok kullandığımız yöntem liposculpturing dediğimiz bölgesel fazla yağların alınması ve gerekli olan yerlere bu yağların transferidir. Ancak ameliyatsız yöntemler işlemin uygulama kolaylığı, sonrasında iyileşme süreci gerektirmemesi ve etkili olması nedeniyle özellikle çalışan, vakti olmayanlar tarafından tercih ediliyor. 

Bu yöntemlerden en yeni ve en etkilisi Amerika'da da en çok kullanılan Zeltiq-Coolsculpting yöntemi. Aslında 7 yıldır etkin olarak kullanılan bu vakumlu yağ dondurma sistemi basenlerde kullanılmak üzere yeni bir başlık üretti. Coolsmooth denilen bu yeni başlıkla dalgalanma olmadan dar kalçalara sahip olmak mümkün. Sadece tek sefer uygulama yeterli ve etkili. Bacak içleri için de Zeltiq- Coolfit sistemi mevcut . Böylece 1 saat süren tek bir uygulama ile ince ve biçimli bacaklar cerrahi istemeyen bütün hastalar için önerilebilecek en etkili yöntem.

Selülit görüntüsü ise ince , kalın tüm bacaklarda görülebiliyor. Spor yapmak oldukça faydalı ancak eğer bu alışkanlık halini almamışsa maalesef selülit görüntüsü kaçınılmaz. Ultrashape V3, bunun için geliştirilmiş ses dalgaları ve radyofrekans başlığı ile etkisini gösteren bir sistem. 15 gün aralarla 3 seans uygulama yapıldığında etkisi gözle görülebilir şekilde fark ediliyor. Uygulamalar sırasında bol su içilmesi, yağdan fakir beslenilmesi, sebze ve meyve tüketilmesini öneriyoruz. En azından günde 35 dakika yürüyüş yapabilirseniz sonuç harika oluyor. Böylece çok daha hızlı bir şekilde vücut toksinlerden ve parçalanan yağ hücrelerinden arınmış, cilt sıkılaşmış oluyor.

Selülit haricinde özellikle 40 yaş sonrası başlayan bacak içlerindeki cilt gevşemesi ve sarkmalar yine kadınların korkulu rüyası.. Hayatı boyunca hiç düzenli spor yapmamış ve nemlendirici kullanmamış kişilerde daha çok görüyoruz. Bu gibi durumlarda Thermage CPT uyguladığımız diğer bir teknoloji. Radyofrekans ısı etkisiyle kollajen liflerini ısıtıp boylarını kısaltıyoruz. Böylece sıkılaşma sağlanıyor. Bu da tek seferlik bir uygulama etkisi 2-5 yıl arasında sürüyor.

Sürekli alınıp verilen kilolar ve gebeliklerle tetiklenen, ergenlik döneminde ani büyümeye bağlı olarak görülen çatlakların ise tedavisi oldukça zor. Yüzde yüz bir tedavisi olmamakla birlikte fraksiyonel lazerle yapılan derin cilt soyma yöntemleri ile o bölgedeki derinin biraz daha düz görünmesi sağlanabilir. Fraxel Dual tedavisi bu konudaki en etkili yöntemlerden biri. İki farklı dalga boyu sayesinde hem yüzeysel hem de daha derin soyma işlemi yapılıyor. Böylece hem görüntü hem renk olarak çatlaklarda azalma sağlanıyor.

Masaj, nemlendirme, cilt bakımı, düzenli beslenme ve en azından yürüyüş tüm uygulamalarla beraber sonucun daha hızlı alınması için gerekli. Ölü cildin atılması, kuru ve sarkık cildin yerine yeni taze cildin gelmesi için bacakları fırçalamak, “peeling”lerle bakım yapmak en azından 3 günde bir tekrarlanmalı.

Fırçalama aynı zamanda dolaşımı da artırdığı için kılcal damar görünümünü azaltıyor, dokuları canlandırıyor. Eda Taşpınar’ın harika bacaklarının görüntüsünü düzenli fırçalamaya bağlamasına şaşmamalı..

Op.Dr.Leyla Arvas

 

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Leyla Arvas

Op. Dr. Leyla ARVAS, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nden mezun olmuş ve tıp doktoru unvanı almıştır. Doktorasını tamamladıktan sonra Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi ihtisasına başlamıştır. Eğitim dönemi boyunca  farklı ülkelerdeki tanınmış klinik ve hastanelerde çalışma fırsatı bulmuştur. Dünyanın en iyi mikrocerrahi merkezlerinden biri olan Tayvan Chang Gung Memorial Hastanesi’nde, mikrocerrahi (baş, boyun ve meme kanserlerinin tedavisinde rekonstrüksiyon) eğitimi almıştır. Japonya’da Tokyo şehrinde TWMU Hastanesi'nde çalışarak akne, lekeler, hiperpigmentasyon, yara izleri, kırışıklıklar, akne izleri için uygulanan lazer tedavileri konusunda deneyim kazanmıştır. ​​İspanya’da Barselona şehrinde, IDB (Instituto Javier de Benito) Kliniği’nde klinik fellow olarak bulunmuştur. Özellikle yüz estetiği, ...

Etiketler
Estetik
Op. Dr. Leyla Arvas
Op. Dr. Leyla Arvas
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube