Emdr terapisi (travma terapisi)

EMDR Terapisi “Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme” anlamına gelmektedir. Rahatsızlık verici yaşam deneyimlerinin tedavisinde ve duygusal problemlerin çözümlenmesinde bilimselliği kanıtlanmış kısa süreli, hızlı ve güçlü bir psikoterapi tekniğidir.

Emdr terapisi (travma terapisi)

EMDR Terapisi

“Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme” anlamına gelmektedir.

Rahatsızlık verici yaşam deneyimlerinin tedavisinde ve duygusal problemlerin çözümlenmesinde bilimselliği kanıtlanmış kısa süreli, hızlı ve güçlü bir psikoterapi tekniğidir.

Çift yönlü uyaran verilerek beyinin nöron ağının aktive edildiği ve tekrar bağlantı kurulan nöronal ağ yapısı üzerinde bilginin yani anının yeniden işlendiği bir psikoterapi yöntemidir.

 

Emdr Uygulanan Başlıca Konular

Depresyon

Bağımlılıklar

Yeme Bozuklukları

Kaygı Bozuklukları, Panik Atak, Fobiler

Dissosiyatif Bozukluklar

Yas ve Kayıp

Psikosomatik Ağrılar

Travma Sonrası Stres Bozukluğu

Cinsel Saldırı

Uyku Bozukluğu

Madde Bağımlılığı

Şiddet ve İstismar Şiddet ve İstismar

Bu makale 1 Nisan 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Kl. Psk. Onur Cansız

Uzman Klinik Psikolog Onur Cansız Haliç Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nde Akademik Başarı Bursu alarak eğitim görmüştür. Psikoloji bölümünden “Yüksek Onur Öğrencisi” olarak derece ile 3 yılda mezun olmuştur. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Çocuk Gelişimi Lisans Bölümü’nden “Onur Öğrencisi” olarak mezun olmuştur. Uzmanlık eğitimine Haliç Üniversitesi Klinik Psikoloji Master Programı’nda Başarı Burslu olarak başlayarak dereceyle bitirmiştir. Uzmanlık Tezini "Erken dönem uyumsuz şemaların somatizasyon ve dissosiyasyonla ilişkisi" adlı tez ile tamamlamıştır. Master eğitim sürecinde Şema Terapi, Bilişsel Davranışçı Terapi, Psikanalitik Çocuk-Ergen Psikoterapisi eğitimleri ve Süpervizyonları almıştır. Prof. Dr. Doğan Şahin ve Prof. Dr. Zümra Atalay gibi yetkin birçok eğitmenden eğitimler almıştır. Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ...

Etiketler
Emdr
Uzm. Kl. Psk. Onur Cansız
Uzm. Kl. Psk. Onur Cansız
İstanbul - Klinik Psikolog
Facebook Twitter Instagram Youtube