Ebeveynlikte mindfulness nedir ?

Ebeveynlikte mindfulness nedir ?

Zorlayıcı durumlarda mindful şekilde başa çıkabilmek için 4D modelini kullanabilirsiniz. İlk adımda bu formülü uygulayabilirsiniz.

D1-DUR: Ne zaman stresli olduğunuzu hissederseniz onu fark edin ve hareket etmeden önce bunu fark ederek durun.

D2-DİKKAT ET: Dikkatinizi nefes alan bedeninize yönlendirin, nefesenizin verdiği duyumsamaları dikkatinizin odağına alın.

D3-DENEYİMLE: Çevrenizde o an neler oluyor bunlsrı deneyimleyin. Neler görüyorsunuz, duyuyorsunuz, çocuğunuzun yüz ifadesini, ses tonunu fark edin ve deneyimleyin.

D4-DEVAM ET: Burada eyleme geçmeniz gerekir. Eylemin içeriği duruma göre değişir. Tepki vermemek, ne düşündüğünüzü ve hissettiğinizi ifade etmek, başka bir işle uğraşmak gibi. Her birisi bir seçenek olabilir. Anahtar kelime seçimdir.

Bu makale 7 Ekim 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Zeynep Aladağ

Psikolog Zeynep Aladağ 1990 Bursa doğumludur. Bursa kız lisesini tamamladıktan sonra 2013’te Uludağ üniversitesi psikoloji bölümünden mezun olmuştur. Eğitim hayatı sırasında Bursa Sevgi Evlerinde gönüllü olarak bulunmuş, Uludağ üniversitesi hastanesi yetişkin ve çocuk psikiyatri servisinde stajını gerçekleştirmiştir. Çeşitli Anaokulu, kolej ve rehabilitasyon merkezlerinde staj deneyimi bulunmaktadır. İş hayatına anaokullarında başlayıp ardından danışmanlık hizmeti vermeye başlamıştır. Luna Psikoloji kurucu ortaklarındandır. Türk Psikologlar Derneği ve EMDR Derneği üyesidir. Çocuk, ergen, yetişkin ve çiftlerle çalışmaktadır. 

 

 

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Ebeveynlik
Psk. Zeynep Aladağ
Psk. Zeynep Aladağ
Bursa - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube