Doublo terapi, ameliyatsız cilt germe

Doublo terapi, ameliyatsız cilt germe

Doublo Terapi(HIFU=High İntensity Focused Ultrasound) Nedir?

Yaşlılık belirtilerinden olan kırışıklık ve sarkmaların  cerrahisiz tedavisi artık mümkün. Non invaziv ,ameliyatsız tedavilerde son birkaç yıldır trendy olan Doublo terapi, acısız, ağrısız, tek seansta ciltte yenilenme sağlar, sarkmaları ortadan kaldırır .

Yaşlanmaya karşı koyan cerrahi dışı gençleşme yöntemleri içinde en etkili olan doublo terapi; ses dalgaları ile uygulanan bir tedavi yöntemidir. Doublo terapi yönteminde ; odaklanmış yüksek yoğunluktaki ses dalgalarıyla cildin üst tabakasında herhangi bir hasar yaratmadan alt tabakalara akustik bir enerji gönderilir. Oluşan termal etki ile alt tabakalar 60-65 c’ ye kadar ısıtılarak  cildin sıkılaşması ve gerginleşmesini sağlayan kollojenin yapımı uyanılır.

Ultrasound dalgaları ile gençleşmeye yardımcı olan yöntemler , diğer teknolojilere göre anında görülebilen  sonuçlarıyla  ve daha uzun süreli etkiye sahip oluşlarıyla hem hekimlerin  hem de yararlanmak isteyenlerin büyük ilgisini toplamaktadır.

Doublo terapi ile cerrahiye en yakın sonuçlar elde edilir. Yöntem en çok 40-60 yaş aralığındaki kişilere uygulanır. En iyi sonuçlar hafif ve orta dereceli yüz sarkması ve kırışıklıklarda elde edilir. Doublo terapi’nin klasik yüz germeden farkları ise; anestezi gerektirmeden uygulanması, cerrahi yan etkisi bulunmaması, tek  seansda yan etkisiz , ağrısız, güvenilir ve uzun süreli sonuçlar elde edilmesidir.

Terapi sonrası yüz ve boyunda herhangi bir iz , ağrı, şişme, kızarıklık, morarma veya ödem gibi olumsuzluklar görülmemektedir.

Uygulama yüzde mimik , hissizlik ya da ifade kaybına yol açmadığı için kişinin doğal görüntüsünü de bozmamaktadır.

Özellikle geniş yüz hacmi, kalın boyunlu, gıdı  bölgesi yağlı kişilerdeki uygulamaların tüm bahsedilen olumlu etkiler yanında  bir de bu alandaki yağlı bölgelerde bir bedene kadar incelme avantajını sunduğunu da belirtmek gerekir.

Uygulama yapılan bölgedeki sarkma ve kırışıklıklar büyük ölçüde yok olmaktadır. Ciltteki sıkılaşma, parlaklık ve göz kapağındaki kalkma (lifting etkisi) anında gözlemlenebilmektidir.

Uzman hekim tarafından , uygulama yapılacak cilt değerlendirildikten sonra kişinin cepheden ve profilden önce fotoğrafları alınır. Ardından özel bir krem-jel uygulama alanına sürülerek tedavi protokolü kişiye özel gerçekleştirilir. Kişinin  cilt altı tabakasına, derinlemesine uygun enerjiler gönderilir, uygulama bölgesi farklı vektörler boyunca en az iki kez taranır. Bu sırada cihaz ekranından derinlik ve ısı ölçümleri alınarak kontrollü uygulama sağlanmış olur.

Tedavinin etkinliği ortalama 1.5 -2 yıldır. Doublo Terapi; yüz  ovalinin  şekillendirilmesinde,  göz kapağı ve kaş seviyesi düşüklüğünde, göz altı torbalanmalarında , göz çevresi kırışıklarında, çene kontürünün belirginleşmesinde, boyun kırışıklığı ve gevşekliğinin giderilmesinde son derece başarılı sonuçlar vermektedir.

Doublo ; cihaz olarak derin doku etkili kartuş ile daha yüzeyel etkili kartuş olmak üzere 2 farklı katmanda  çalışmaya olarak tanınır. Uzman hekim  tarafından cilt  kalınlığı analizi ile hangi kartuş ile çalışacağı belirlenir.

Doublo terapi; tek seans ve işlemin yapılacağı alanın genişliğine bağlı olarak 45-60 dakika arasında seans süresi ile çalışmaktadır.

Uygulama sonrası ciltteki gerginlik, oluşacak etkinin % 25 ‘iolarak belirtilmekte, diğer kalan % 75 lik etki ise 90 gün (3 ay) içinde tamamlanmaktadır. Kişi hemen günlük yaşamına dönmektedir.

Uygulama öncesi herhangi bir hazırlığa gerek olmayıp ,ciltte herhangi bir kızarıklık ya da iz kalmadığı için,kişiler öğle aralarında bile uygulama yaptırabilmektedir.(Lunch-time beauty)

Uygulama çoğu hastada tek seans olarak yeterliyken,ileri sarkması olan kişilerde 6 ay sonra 2. Bir seansa ihtiyaç duyulabilmektedir.

Cilt yüzeyiyle ilgili işlem yapılmadığından ve doku bütünlüğü bozulmadığından, güneşten korunma zorunluluğu yoktur;  bu da uygulamanın yaz-kış mevsim bağımsız olması anlamına gelir.

Kişinin tedaviden hemen sonra sosyal yaşamına dönebilmesi,makyaj uygulayabilmesi de büyük konfor sağlar.

Doublo Terapi; diğer tüm anti-aging prosedürlerle gerekli görüldüğünde kombine edilebilir, ancak seans aralıkları minimum 15 gün olmak şartıyla.

 

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Deniz Koral

Uzman Dr. Deniz KORAL Denizli'de doğdum, İlk orta ve lise eğitimimi İzmirde tamamladıktan sonra 1983 yılında Ege Ü. Tıp Fakültesinden mezun oldum. Sırasıyla Kahramanmaraş Elbistan Karahasanuşağı Sağlık ocağı tabipliği ve Kahramanmaraş Merkez Verem Savaş Dispanserinde mecburi hizmetimi tamamladım. Ondokuzmayıs Ü. Tıp Fakültesinde Derive Zührevi Hastalıkları Uzmanlığımı 1983 yılında aldıktan sonra, askerlik görevimi de İskenderun Deniz Hastanesinde 1991 yılında tamamladım. Sırasıyla Seydişehir SSK hastanesi ve Konya SSK Hastanesinde çalıştıktan sonra 1995-1996 yılları arasında Adnan Menderes Ü. Tıp Fakültesi Anabilim Dalında kurucu öğretim üyesi olarak çalıştım, aynı yıl Ege Ü. Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalında 3 ay misafir öğretim üyesi olarak bulundum. 1996 yılında tekrar Konya SSK Hastanesinde uzman olarak çalışmaya başladım. ...

Etiketler
Doublo terapi(hifu=high intensity focused ultrasound) nedir?
Uzm. Dr. Deniz Koral
Uzm. Dr. Deniz Koral
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube