Dişsizliğe 1 günde çözüm

Dişsizliğe 1 günde çözüm

Dişsiz hastaların 1 günde sabit dişlere kavuşması artık mümkün!

Tüm dişlerini daha önceden kaybetmiş ya da dişlerinin tamamı çekilerek dişsiz hale gelecek olan hastalar  diş implantları sayesinde bir gün içerisinde sabit dişlere kavuşabilmektedir. All on 4 adı verilen sistem ile alt ve üst çene kemiğine yerleştirilen 4’er adet implant sayesinde vidalı sabit dişler yapılmaktadır.

İşlem nasıl uygulanır?

Eğer birçok dişiniz çekilecek ve dişsiz hale gelecekseniz, dişler çekilmeden önce dişlerin kalıbı alınıyor ve bu kalıplar kullanılarak diş çekimi sonrası kullanacağınız dişler hazırlanıyor.

Dişlerin çekildiği gün implantlarınız yerleştiriliyor ve daha önceden hazırlanan dişler bu implantlar üzerine vidalanarak tedavi tamamlanıyor. Bu sayede 1 gün içerisinde hem fonksiyon, hem estetik hem de konfor olarak rahat edeceğiniz sabit dişlerinize kavuşuyorsunuz.

Dişleri daha önceden çekilmiş hastalarda da aynı işlem uygulanmaktadır.

Bu sistem herkese uygulanabilir mi?

Genel sağlığı iyi olan ve çekilen diş bölgesinde ciddi bir enfeksiyonu olmayan her vakaya uygulanabilir.   

İşlemin avantajı nelerdir?

Bir gün içerisinde dişlerinize kavuşmak bu yöntemin en büyük avantajı. Daha önceleri implantlar yapıldıktan sonra 2-3 ay kadar protez için bekleniyordu. Bu sürede hastalar ya dişsiz geziyor ya da geçici hareketli protez kullanıyordu. Bu yöntem sayesinde  bu zor dönem elimine edilmiş oluyor.

Diğer bir avantajı ise başka cerrahi bir işleme gerek duyulmamasıdır.

Dezavantajları nelerdir?

Cerrahi ve protez aşaması aynı gün yapıldığı için işlem biraz uzun sürmektedir.

Yoğun sigara kullananlarda, kontrolsüz diabeti olanlarda, son 6 ay içerisinde kalp rahatsızlığı geçirenlerde, damar içi bifosfonat kullanan hastalarda uygulanması risklidir. 

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Dt. Yasemin Budak

Etiketler
İmplant uygulaması
Dr. Dt. Yasemin Budak
Dr. Dt. Yasemin Budak
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube