Disleksiye bilimsel müdahale programı prep/ disleksi neler hissettirir?

DİSLEKSİYE BİLİMSEL MÜDAHALE PROGRAMI Prep/ Disleksi Neler Hissettirir?

Disleksiye bilimsel müdahale programı prep/ disleksi neler hissettirir?

Disleksiye bilimsel müdahale programı olan PREP nedir?
Birçok gelişimsel ve bilişsel teorileri temel alınarak oluşturulmuş olan PREP, okuma ve yazmada problem yaşayan ilkokul çağındaki çocuklar için tedavi edici bir okumayı anlama programıdır. Dünyaca ünlü bir eğitim psikoloğu olan Prof. J. P. Das tarafından geliştirilmiştir. Okuma ve okumayı anlama işlemlerini geliştirmek için özel olarak tasarlanmıştır. PREP programı, kelime okuma becerilerinin direkt öğretiminden kaçınırken, okumanın altında yatan bilgi işleme stratejilerini geliştirir. Düzeltici bir okuma programı olduğu için, mevcut yaş veya sınıflarına bakılmaksızın çocuklar kendi okuma düzeyinde bu programa başlayabilirler. Yeterince motive edildiği halde hala okuma zorluğu yaşayan tüm çocuklar bu programdan yararlanabilir. Okumayı geliştirme programı olan PREP, sorunun kaynağına müdahale eden tek bilimsel program olma özelliğini taşımaktadır.

Siz de çocuklarınız da okuma güçlüğü olduğunu düşünüyorsanız bizler yardım için buradayız  0 (543) 232 15 16
.
Disleksi Neler Hissettirir?

Kaygı: Zeka düzeyleri normal ve normal üstü olmasına rağmen okuma, yazma ve aritmetik becerilerde güçlük yaşayan bu çocukların genellikle kaygı bozukluğu yaşadığı bulgular arasındadır.
Ayrıca bu çocukların okulda yaşadıkları zorluklar ve başarısızlıklar da çocuklardaki kaygı düzeyini arttırır.


Öfke: Disleksinin yol açtığı duygusal sorunların çoğu okul veya sosyal ortamlarda hayal kırıklığı yaratır. Sık ​​sık hayal kırıklığı yaşamak da öfke üretir. Bu durum, pek çok disletikte görülebilir.

Benlik algısı/ öz görüntü: Disletik bireylerin, kendilerinin görüntülerine karşı son derece hassas oldukları bilinmektedir.

Depresyon: Her disletik depresyonda olmamakla birlikte, öğrenme güçlüğü bu tür çocuklarda üzüntü ve acı duygularını yoğun olarak hissetmelerine sebep olur. Bu yüzden disletik bireyler depresyona girme ile ilgili daha çok risk altındadır.

Bu makale 26 Nisan 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Kl. Psk. Yeşim Korkut

KlPskYeşim Korkut ,

Psikoloji uzmanıdır. Moxo Dikkat Testi ,Yaratıcılık eğitimi ,Filial Terapi,Özgül Öğrenme Güçlüğü (ÖÖG)Üstün yetenekliler,Agte, Binet - Terman Zeka Testi,Cas Testi,Cat (Çocuk Algı Testi),Çocuk Merkezli Oyun Terapisi ,Çocuk ve Ergen Terapisi ,Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB)  alanlarında hizmet veriyor ve hastalıkların uzmanlık alanında hizmet veriyor.

Etiketler
Disleksi nedenleri
Uzm. Kl. Psk. Yeşim Korkut
Uzm. Kl. Psk. Yeşim Korkut
Bursa - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube