Depreseyon sessiz bir çığlıktır

Depresyon, çok sık karşılaşılaşılan bazen kendi kendine sona ermesine rağmen kronikleşme gösterebilen en yaygın ruhsal hastalıklardan birisidir.

Depreseyon sessiz bir çığlıktır

Depresyonun temel belirtilerine baktığımız zaman sosyal hayat içerisinde artık yapılan aktivitelerden zevk almama, sürekli yorgun hissetme, hayatın artık sizin için bir anlam ifade etmediğini düşünmeniz, çok az uyuma veya çok fazla uyuma, tıkınırcasına yeme veya çok az yeme gibi semptomlarla birlikle ara sıra intihar etme düşüncelerinin artmasıyla depresyon da olma ihtimaliniz yüksektir. Peki ne yapacağım? Depresyon tedavisinde amaç, kişinin yaşadığı belirtilerin tam olarak yatışmasını sağlamanın yanı sıra toplumsal ve iş yaşamındaki işlevselliğini de kazandırmaktır. Depresyon tedavisinde her ne kadar ilaç tedavisi ile geçeceğine inanılsada aslında ilaçlar sadece semptomları örmektedir. Bu nedenle birinci olarak, depresyonun altındaki nedenlere bakılmalı ve ailesel ve bireysel geçmiş yaşam öykünüzün alındığı, neden sonuç ilişkinizin kurulduğu, gelecek için yeni bir bakış açısı ile yeni davranışlar kazanmanıza yardımcı olacak bir psikoterapi tedavisi görmeniz gerekmektedir.

Bu makale 13 Kasım 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Umut Kum

FMV Işık Üniversitesi Psikoloji(İngilizce) bölümü mezunudur. Kağıthane Devlet Hastahanesinde ve Özel Moodist hastahanesinde Stajyer Psikolog olarak görev yapmıştır. Askerlik görevini Rehberlik ve Danışmanlık Merkezi Subayı(Psikolog Asteğmen) olarak Hatay- Reyhanlı’da yapmış, ayrıca öfke kontrol problemleri, uyum bozuklukları, davranış problemleri, depresyon, kaygı bozuklukları ve bağımlılık alanlarında çalışmalar yapmıştır. AYA Psikoakademi’den Nişantaşı üniversitesi onaylı Bağımlılık Psikolojisi ve Alkol ve Madde Bağımlığı Terapisi Eğitimini başarıyla tamamlamıştır. Aynı zamanda Prof. Dr. Işık Karakaya, Dr. Obengül Ejder, Dr. Özlem Sürücü ve Klinik Psikolog Burcu Oğuzdoğan’ın eğitmen olarak bulunduğu 480 saatlik Bütüncül Çocuk ve Ergen Psikoterapisi (Psikopatoloji, Psikodinamik Psikoterapi, Bilişsel Davranışçı Psikoterapi, Bütüncül Oyun ...

Psk. Umut Kum
Psk. Umut Kum
Adana - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube