Deneyimsel oyun terapisi

ABD’li profesörler Byron ve Carol Norton tarafından geliştirilen ve 25 yılı aşkın süredir pek çok farklı ülkede uygulanan deneyimsel oyun terapisi 2-11 yaş aralığındaki çocuklar ile yaygın olarak kullanılan bir yaklaşımdır.

Deneyimsel oyun terapisi

 ABD’li profesörler Byron ve Carol Norton tarafından geliştirilen ve 25 yılı aşkın süredir pek çok farklı ülkede uygulanan deneyimsel oyun terapisi 2-11 yaş aralığındaki çocuklar ile yaygın olarak kullanılan bir yaklaşımdır. Bu yaklaşım, çocukların dünyayı çoğunlukla bilişsel olarak değil, deneyimsel olarak algıladığı varsayımından yola çıkar ve çocuğun deneyimsel dünyasında onunla buluşabilmeyi hedefler. Bunun sağlanabilmesi için terapist, özel bir oyun odası ve bazı oyuncaklar aracılığıyla çocuğa ruhsal dünyasını, duygularını ve ihtiyaçlarını deneyimsel olarak ifade edebileceği bir oyun alanı yaratır. Bu sayede çocuğun yaşamına, tecrübesine ve tecrübeye yüklediği dünyaya girebilmesi mümkün olur.   

Bu makale 31 Ağustos 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Çocuk Gelişim Uzmanı Ayşe Yılmaz

ÇOCUK GELİŞİMİ UZMANI AYŞE YILMAZ İstanbul Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü mezunu Ayşe Yılmaz, İzmir'in Torbalı ilçesinde bulunan ofisinde 2-12 yaş arası çocuklarla çeşitli problemlere yönelik psikoterapi çalışmaları yürütmektedir. Bağlanma temelli ve travma odaklı bir bakış açısıyla danışanlarına yaklaşan Ayşe Yılmaz, Deneyimsel Oyun Terapisi,  Çocuklarla Somatik Deneyimleme (SE Playshop) ve Mindfulness uygulayıcısıdır.

Etiketler
Deneyimsel oyun terapisi
Çocuk Gelişim Uzmanı Ayşe Yılmaz
Çocuk Gelişim Uzmanı Ayşe Yılmaz
İzmir - Çocuk Gelişim Uzmanı
Facebook Twitter Instagram Youtube