Oyun terapisi uygulama alanları

Oyun terapisi uygulama alanları

Oyun terapisi çocukların oyunu ve oyuncakları kullanarak krndilerini ifade etme gereksinimlerine odaklanan bir süreçtir. Çocukların içe atılmış isteklerini, bilinçdışı korku ve yılgınlıklarını öğrenmek ve davranış bozukluklarını gidermek için başvurulan terapötik bir tekniktir.

Oyun terapisinde çocuk; özgürce oynayabileceği bir odaya konmakta, bu odada istediği oyuncağı seçerek istediği şekilde oynamasına fırsat verilmektedir. Terapistin görevi çocuğu gözlemek, istedikleri şekilde oynamaları için onları ceasaretlendirmektir. Oyuna müdahale edilmez.Çocuğun kurduğu oyun, sembolik anlatımlar, oyuncak seçimi terapist tarafından yorumlanır ve aile ile eşgüdümlü olarak sorunların çözümüne odaklı yaklaşımlar planlanır.

Uyku problemleri, kardeş kıskançlığı, depresyon, anne baba kaybı, boşanma, okul problemleri, davranış problemleri, alt ıslatma, yeme problemleri, öz güven sorunları, istismar, okul problemleri, takıntılar, kaygı bozuklukları, mutizm, kronik hastalığı olan çocuklar vb. oyun terapisine en çok ihtiyaç duyan gruptur.

Bu makale 15 Kasım 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Çocuk Gelişim Uzmanı Funda Kılıç Ermiş

1974 Kdz.Ereğli doğumludur.İlk, orta ve lise öğrenimini burada tamamlayarak 1992 yılında Hacettepe Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Eğitimi Bölümü’nde lisans eğitimine başlamış ve gerekli olan akademik ve formasyon derslerini tamamlayarak Çocuk Gelişimi ve  Eğitimcisi ünvanı ile mezun olmuştur. Bir yıl kadar okul öncesi kurumlarda çalışmış ve buralarda   normal gelişim gösteren çocukların dil gelişimlerinde çevresel faktörlerin etkileri üzerine çeşitli akademik çalışmalara katılmıştır.  1998 yılında Özel bir işitme-konuşma merkezinde kurum müdürü olarak göreve başlamış burada hem yöneticilik hem de eğitimcilik yapmıştır. 1998 yılından bu yana normal gelişim gösteren bebek ve çocuklar ayrıca çeşitli tanılara sahip özel gereksinimli çocuklarla çalışmış, bireysel eğitimlerini planlamış, programlarını oluşturmuş, aile ve eğitimci eğitimlerini ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Sosyal fobinin görülme sıklığı
Çocuk Gelişim Uzmanı Funda Kılıç Ermiş
Çocuk Gelişim Uzmanı Funda Kılıç Ermiş
Zonguldak - Çocuk Gelişim Uzmanı
Facebook Twitter Instagram Youtube