Çocuklar hayallere göre değil gerçeklere göre yetişmelidir

Bazen anne babaların beklentileri çocukların boyunu aşar. Evet, tabi ki sizler onların iyiliğini istiyorsunuz. Peki çocuklarınızı gerçekten tanıyor musunuz?

Çocuklar hayallere göre değil gerçeklere göre yetişmelidir

Bazen anne babaların beklentileri çocukların boyunu aşar. Evet, tabi ki sizler onların iyiliğini istiyorsunuz. Peki çocuklarınızı gerçekten tanıyor musunuz? Ebeynlere baktığımızda genelinin aklında bir çocuk profili vardır; akıllı, uslu, başarılı, dürüst hatta belki mesleği bile hazırdır. Onun için en iyisini, ona en iyi gelecek olanı, onun belki de en az yaralanacak olduğu yolu ölçüp biçmiştir ailesi onun düşünmesine gerek yoktur yol bellidir. Çocuğun tek yapması gereken o yolu takip etmektir. Ancak bazen çocuk onun için en iyisi olduğu seçilen yoldan sapmak ister hatta belki çok üzüleceği bir yola sapmak ister... Ailesini hayal kırıklığına uğratır onların seçtiği yoldan çıkarak. Belki seçilen yolun manzarasını beğenmemiştir, belki o yol çok uzun gelmiştir belki de o yola çıkarken sırtına yüklenen hayallerinizdeki çocuk olma yükünü taşıyamayacağını anlamıştır?
Sizin çocuğunuzun da akip etmesi gereken yolu belli mi yoksa düşe kalka kendi yolunu arayışının heyecanını mı paylaşıyorsunuz?

Bu makale 9 Ekim 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Dan. Beyza Kayalı

Psk. Dan. Beyza Kayalı, içlerinde gelişim psikolojisi, öğrenme psikolojisi, aile içi ilişkiler ve iletişim, davranış bozuklukları, yetişkin eğitim, bireyle psikolojik danışma, travma sonrası psikolojik danışmanlık ve aile danışmanlığı derslerinin de bulunduğu lisans eğitimini başarıyla tamamladı. Eğitim süreci içerisinde gençlik ve spor bakanlığında farkındalık eğitmeni olarak çocuk ve ergenlerle çalıştı. Eğitiminin son yılında ise lise ve ortaokulda yaptığı staj deneyiminin yanında süpervizyon kapsamında 1 yıl boyunca düzenli olarak danışan gördü. Mezun olduktan hemen sonra İçgörü pskoloji kurumunda 1 yıl boyunca çocuk ve ergen terapileri, dikkat geliştirme egzersizleri ve psikolojik testler yaptı. Psk. Dan. Beyza Kayalı şuan danışanlarına online danışmanlık vermektedir.

Etiketler
Hayaller
Psk. Dan. Beyza Kayalı
Psk. Dan. Beyza Kayalı
Çanakkale - Psikolojik Danışman
Facebook Twitter Instagram Youtube