Çinko'nun faydaları

Çinko'nun faydaları

Bağışıklık sistemini destekler, cilt sağlığı, DNA sentezi ve pro tein üretimi için gereklidir. Çinko eksikliği boy kısalığı, tat ve koku alma duyularında sorunlar, saç, cilt ve tırnak problemlerinin oluşmasına neden olur. İnsan vücudu çinkoyu depolayamadığı için ihtiyaç duyulan miktarın düzenli olarak alınması gerekir. ÇİNKO aynı zamanda

✅Bağışıklığı artırıyor

✅Muhteşem bir antioksidandır

✅Kan şekerini düzenler

✅Hormonları dengelemeye yardımcı

✅Kalbinizin dostudur

Vücutta çinko seviyesinin düşük olması yüksek kolesterole ve iltihap oluşmasına yol açar. Tıkanmış ve zarar görmüş damarların tedavisine yardımcı olan çinko yüksek tansiyon ve kalp hastalıklarının önüne geçer.

BİOSCAN ÖLÇÜMÜ İLE VARSA ÇİNKO EKSİKLİĞİNİZİ TESPİT EDER gerekirse eksiğinizi tamamlarız.

Yüksek doz C vitamini ve Çinko kombinasyonu daha güçlü bir bağışıklık kazandırır.

Bu makale 9 Temmuz 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Ellialtıoğlu

Yard. Doç. Dr. Ayşegül ELLİALTIOĞLU, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1996 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı'nda tamamlamıştır.

Beşyüzevler Hayat Hastanesi, Galatasaray Spor Klünü, Esenler Hayat Hastanesi, Özel İstanbul Hospital, Özel Akgün Tem Hospital ,Özel Bilgi Üniversitesi öğretim görevlisi gibi bir çok kurumda görev almış olan Yard. Doç. Dr. Ayşegül ELLİALTIOĞLU, mesleki çalışmalarına İstanbul/Bakırköy'de bulunan Muayenehane & Ozon Sağlık Merkezi'nde devam etmektedir.

İnstagram : dr.aysegulellialtioglu

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
youtube
facebook
Etiketler
Çinko
Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Ellialtıoğlu
Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Ellialtıoğlu
İstanbul - Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube