Cilt sağlığım için nasıl beslenmeliyim

Cilt sağlığım için nasıl beslenmeliyim

Cildimiz sağlıksız beslenme, dengesiz ve düzensiz yaşam tarzı, güneşin zararlı ışınları ,sigara,hava kirliliği , alkol gibi  çevresel koşullardan olumsuz etkilenmektedir. Kollajen yapı ve elastikiyet bu olumsuzluklar sonucunda yıpranmaktadır. Ciltte oluşabilecek olumsuz etkileri beslenme , düzenli yaşam tarzı, düzenli uyku, stres ve gerginliğin hayattan uzaklaştırılmasıyla azaltılabilir.

İçten gelen bir güzellik için besin seçimlerimiz çok önemlidir. ‘Peki hangi besinler cildime iyi gelir ?’diye sorarsanız aşağıdaki besinlere göz atmalısınız.

YUMURTA

Güzelliğiniz için çok önemli olan biyotın ve B12 vitamini içeren en kaliteli protein kaynağıdır.Ayrıca kollojen ve elastin üretimine yardım eden çinkodan da zengindir.

DOMATES

İçerdiği betakoroten ve likopen ile kuru cilt üzerine oldukça etkilidir.

ERİK

 B grubu vitaminleri ve E vitamini içeriğiyle ön plana çıkan erik yazın taze olarak kışınsa kuru olarak ,cilt sağlığı için sıklıkla tercih edilmesi gereken meyveler arasında yer almalıdır.

ISPANAK

Alpha lipoikasit ,lutein ve folik asitten zengin olan ıspanak, cildi yaşlanmanın etkilerinden uzak tutmakla görevlidir. Mevsimine göre tüketilmesi cildi içten beslemeye yardımcı olacaktır.

BUĞDAY

Yüksek oranda B ve E vitamini içerir. Özellikle içeriğindeki E vitamini ile doğal antioksidan etkiye sahiptir. Kırışıkların oluşumunu engelleyerek cildin genç kalmasını sağlar.

ANANAS

Bromelin enzimi sayesinde kollajen yapıyı yeniler, dokuları gerginleştirir ve kırışıklık oluşumunu önler.

SALATALIK

Su içeriğinin yüksek olmasıyla karşımıza çıkan salatalık cildin bütün sorunlarına iyi gelir. Özellikle nem dengesini sağlamaya yardımcıdır.

HAVUÇ

Betakarotenile cildi nemlendirir. Parlak, sağlıklı, dengeli bir cilt tonu sağlamaya yardımcı olur. Yaz aylarında cilde güzel bir bronzluk sağlar.

GREYFURT

C vitamini içeriğiyle antioksidan kimlik kazanan greyfurt, cildin direncini arttırır. Hücreleri yeniler. Cildin ışıltılı bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.

BALIK

Omega-3 yağ asitlerinden zengin olan balık, cildin elastikiyetini arttırarak yaşlanmayı geciktirir.

YEŞİL ÇAY

Aknenin doğal tedavisinde kullanılır. En zengin antioksidan kaynağıdır. Cildi sıkılaştırıcı etkisi olduğu için günde en az 2 fincan tüketilmelidir.

CEVİZ

İçerdiği omega-3 sayesinde cildin elastikiyetini arttırarak yaşlanmayı geciktirir ve daha pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Zülal Yalçın

Dyt. Zülal YALÇIN, lisans öncesi eğitimlerini tamamlamasının ardından başladığı Ankara Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden 2011 yılında mezun olmuştur. Hem eğitimi boyunca hem de mesleki hayatında çeşitli sempozyum, kongre ve kurslara katılarak kendini devamlı geliştirmiştir. Beslenme multidisipliner birçok alanın içinde olduğundan yüksek lisansını Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde Hareket Ve Antrenman Bilimleri'nde yaparak kendini geliştirmeye devam etmektedir. Lisans eğitimi boyunca T.C.S.B Ankara Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Hemotoloji Onkoloji Eğitim ve Aile Hastanesi (Bebek, İnfant, Çocuk ve Ergen beslenme düzen ve takibi) Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, İbni Sina Hastanesi (Klinik ve polikliniğe gelen hastaların diyet tedavisi ve takibinde), Cebeci Hastanesi (Klinik ve polikliniğe gelen hastaların ...

Etiketler
Cilt gençleştirme
Dyt. Zülal Yalçın
Dyt. Zülal Yalçın
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube