Cerrahi tedavi ve diyetisyen desteği bir arada olmalıdır

Cerrahi tedavi ve diyetisyen desteği bir arada olmalıdır

Her geçen gün diyetler değişmekte ve her dönem bazı moda diyetler gündeme gelmektedir. Bu kadar çok diyet listenin oluşmasının bir nedeni de aslında kişilerin ilk zamanlar çok güzel kilo vermeleri sonralarında bir duraklama dönemine girip akabinde diyet yaparken ya da diyete ara verdikleri dönemde tekrar geriye daha fazla kilo almalarıdır.

Diyet yaparken yapılan en büyük hata az besin alarak vücudu yoksun bırakmaktır. Siz eğer vücuda az besin verirseniz oda bunu tedbir için saklar. Bu durum metabolizmayı yavaşlatır. Bir süre sonra kilo vermeniz de durur. Çünkü vücut aslında o az besini hayatsal faaliyetlerini sürdürmek için yağa dönüştürerek depolar, kilo verememeye başladığınızı fark edersiniz. Sonuçta diyeti bırakır ve tekrar yemeğe başlarsanız.

Bu nedenle obezitenin tedavisinde internet veya basında yer alan mucize diyetler ile değil. Diyetisyen yardımı alarak, sağlıklı beslenmeyi öğrenme ve sürdürmeye yönelik diyet programları uygulanmalıdır.

Bu şekilde sonuç alınamıyorsa genel vücut sağlığı obezite cerrahisine uygun hastalarda kişiye uygun yöntem seçilip cerrahi tedavi uygulanabilir. Unutulmaması gereken cerrahi tedaviden sonrada diyetisyen desteği alınması gerektiğidir.

 

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Mehmet Akgün Tepeli

Op. Dr. Mehmet Akgün Tepeli 1976 Konya’da doğmuştur. İlk - Orta - Lise öğrenimini Konya' da tamamladıktan sonra, 1995 yılında İzmir Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitimine başlamıştır ve 2001 yılında Üniversite eğitimini tamamlamıştır. Daha sonra sonrasında İstanbul Dr.Yıldırım AKTUNA Tıp Merkezinde görev yapmıştır. 2003 Yılında İzmir Tepecik SSK Hastanesinde 3.Cerrahi kliniğinde ihtisasına başlamıştır. 2008 Yılında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Endoskopi-Kolonoskopi eğitimi almış olup, ardından 2009 yılında Obezitenin cerrahi tedavi uygulamaları ile ilgili Amerika’da ki Cleveland Clinic’te çalışmalara katılmıştır. 2010 – 2011 yılları arasında Erzincan Devlet Hastanesinde mecburi hizmet görevini tamamlamıştır ve bu süreçte Doğu Anadolu Bölgesi’nde ilk kez yapılan Laparoskopik Sleeve Gastrektomi ameliyatını gerçekleştiren cerra ...

Etiketler
Obezite cerrahisine uygun hastalar
Op. Dr. Mehmet Akgün Tepeli
Op. Dr. Mehmet Akgün Tepeli
Kırklareli - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube