Çakralar ve işlevleri

Artık şikayet etmek istemiyorum. Hayatımın akışı ile ilgili inisiyatif almak istiyorum. Mecbur olduğum bana sunulan hayatı değil, kendi özgür irademle seçimlerimi yaptığım bir hayatı yaşamak istiyorum ama nereden başlayacağımı bilemiyorum, diyorsanız… ilk adımı, enerjitik olarak hizalanma çalışmaları ile atabilirsiniz.

Çakralar ve işlevleri

ÇAKRALAR VE İŞLEVLERİ

Evrensel enerji alanının, insanın fiziksel bedeninden dışa vurumu, olarak da tarif edebileceğimiz insan enerji alanı, genellikle Aura olarak isimlendirilir.  Aura Evrensel enerji alanının insan bedeniyle özdeşleştirilen parçasıdır . Aura, insana ait hisleri, duyguları,  düşünceleri, anıları,  fiziksel olmayan bütün deneyimleri içerir.  Fiziksel bedenle direkt ilişki halindedir

Aura bedenimizin fiziksel bedeni canlandırmak, özbilincimizin  farklı niteliklerinin gelişmesine yardımcı olmak,  enerjinin bedenimizle düzenli bir şekilde akmasını sağlayıp bedensel ve zihinsel  sağlığımızın dengede olmasını sağlamak gibi fonksiyonları vardır.

Aura bir çok Ekol tarafından tanımlanmış ve yorumlanmıştır. Biz  7 katmandan, 7 çakradan bahsedeceğiz . Birinci çakra, fiziksel işlevler ve fiziksel hisler otomatik işlevler ile, ikinci çakra, duygusal yönlerimiz ile, üçüncü çakra zihinsel yaşantımız ile , dördüncü çakra,  kalp çakrası ise doğrusal düşünceyle ve sevgi ile evrendeki her şeye duyacağımız yüksek Sevgi ile özdeşleştirilir. Beşinci çakra, sözün gücü, dinleme ve  eylemlerimizin sorumluluğunu almak ile, altıncı çakra  her şeyi olduğu gibi kabul edebilme,  yargılamadan sevme,  affetme, bağımsızlaşma ile ilgili, yedinci çakra ise yaşamın tüm formlarını, varoluşun paha biçilmez oluşumları olarak kabul etmek Yüce zihinle  bir olmak ve bilmekle ve spiritüel ve fiziksel oluşumuzun Entegrasyonu ile ilgilidir .

Çakralarımızda  da enerjimizin akışı ne kadar düzenli olursa, Evrensel alandan o kadar bol miktarda enerji alır ve işleriz. 

Özetlersek; *evrensel enerji alanı ile uyum içinde olmak, *bedensel ve zihinsel işlevlerimizin bir düzen ve denge içinde işlemesi ve sağlıklı bir hayat sürmek  * zorunluluklarla,  stresle örülü bir hayatı yaşamak yerine, kendi öz değerlerimizi oluşturup yaşama tam potansiyelimiz ile  katılmak için,  çakralarımızdaki tıkanıklıkların açılması ve enerji akışımızı düzene konması biz zorunluktur.

Bu makale 1 Kasım 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Aile Danışmanı Aysun Turhan

1971 İzmit’te doğmuştur. İlk, Orta ve Lise Eğitimini İzmit’te tamamlamıştır. Konya Selçuk Üniversitesi’nde Çocuk Gelişimi ve Ev Yönetimi Eğitimi Bölümü Anaokulu Öğretmenliğinden Teknik Öğretmen unvanı ile mezun olmuştur. Yüksek Lisansını Kocaeli Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü EYTPE alanında tamamlamıştır. Mili Eğitim Bakanlığı bünyesinde, çeşitli Lise, Ortaokul, İlkokul ve Halk Eğitimi Merkezlerinde Öğretmenlik ve İdarecilik görevleri yaptıktan sonra emekli olmuştur. Yüksek lisansnı tamamlarken Kadın Öğretmenlerin Bireyleşmesi Şaman Öğretmenler; Isimli Tez yazmıştır.  C.G. Jung Perspektifinden, Joseph Cambell’in Kahramanın Sonsuz Yolculuğu Aşama Arketipi modeliyle kadınların Bireyleşme aşamalarını incelemiştir. Psikoloji’ye olan ilgisi tez çalışmasıyla birlikte daha da artmıştır. Aile Danışmanlığı, Oyun Terapi, Masal Terapi ve EFT U ...

Aile Danışmanı Aysun Turhan
Aile Danışmanı Aysun Turhan
Antalya - Aile Danışmanı
Facebook Twitter Instagram Youtube