Renkler ve nefes ile enerji dengeleme

Günlük egzersizlerle alışkanlık haline getireceğimiz, doğru yapılandırılmış bilinçli bir şekilde alınan, DERİN BİR NEFES bize çok yardımcı olabilir. Renklerin yardımıyla Bilinçli ve doğru yapılandırılmış bir şekilde nefes almayı öğrenmek ve hayatımızın akışını değiştirmek… Denemeye değer mi? Ne dersiniz?

Renkler ve nefes ile enerji dengeleme

Ekonomik kriz, doğal afetler,  bitmek bilmeyen savaşlar… Televizyonu her açtığımızda ya da sosyal medyaya şöyle bir göz attığımızda an be an olumsuz haberlerle karşılaşıyoruz. Günlük hayatımızı sürdürürken, özel yaşamımızda karşılaştığımız olumsuzluklar da cabası... Her şey bizi bu kadar yakından ilgilendirirken, bu kadar içindeyken bütün bu olumsuzlukların, nasıl olur da kıyısında izliyor gibi tavır alabiliriz, nasıl sakin kalabiliriz, diye içinden geçiriyor insan çoğu zaman. Elbette böyle düşünmekte ve çaresiz hissetmekte çok haklıyız.  Bu olumsuzluklar karşısında tepkisiz kalmak mümkün değil ama  tepkilerimizi nasıl verdiğimizi ayarlamak mümkün olabilir. Olayları, insanların bize olan yaklaşımlarını değiştiremeyiz. Ancak karşılaştığımız bu durulara gösterdiğimiz reaksiyonları, ilişkilerimize ve kendi  ruh ve beden sağlığımıza  zarar vermeyecek şekilde ayarlayabiliriz. Bunun için öncelikle olumsuz reaksiyon verdiğimiz anlara odaklanmalıyız.  Şimdi bana ne oluyor? O anlarda içimizden geçen hislere, duygularımıza kulak vermeliyiz. Bu his ve duyguların bedenimizde yarattığı değişiklikleri takip etmeliyiz. Reaksiyon vermeden önce bütün bunları yapmak çok zor gibi görünüyor değil mi? Belki de tam tersi, başarmanın   Formülü belki de çok basit.  Günlük egzersizlerle alışkanlık haline getireceğimiz,  doğru yapılandırılmış bilinçli bir şekilde alınan, DERİN BİR NEFES bize çok yardımcı olabilir. Renklerin yardımıyla Bilinçli ve doğru yapılandırılmış bir şekilde  nefes almayı öğrenmek ve hayatımızın akışını değiştirmek…  Denemeye değer mi? Ne dersiniz?  

Renklerin mucizesi, nefes ile enerji dengeleme

TEONA.. bilgi, sevgi, ışık atölyeleri.

Bu makale 14 Aralık 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Aile Danışmanı Aysun Turhan

1971 İzmit’te doğmuştur. İlk, Orta ve Lise Eğitimini İzmit’te tamamlamıştır. Konya Selçuk Üniversitesi’nde Çocuk Gelişimi ve Ev Yönetimi Eğitimi Bölümü Anaokulu Öğretmenliğinden Teknik Öğretmen unvanı ile mezun olmuştur. Yüksek Lisansını Kocaeli Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü EYTPE alanında tamamlamıştır. Mili Eğitim Bakanlığı bünyesinde, çeşitli Lise, Ortaokul, İlkokul ve Halk Eğitimi Merkezlerinde Öğretmenlik ve İdarecilik görevleri yaptıktan sonra emekli olmuştur. Yüksek lisansnı tamamlarken Kadın Öğretmenlerin Bireyleşmesi Şaman Öğretmenler; Isimli Tez yazmıştır.  C.G. Jung Perspektifinden, Joseph Cambell’in Kahramanın Sonsuz Yolculuğu Aşama Arketipi modeliyle kadınların Bireyleşme aşamalarını incelemiştir. Psikoloji’ye olan ilgisi tez çalışmasıyla birlikte daha da artmıştır. Aile Danışmanlığı, Oyun Terapi, Masal Terapi ve EFT U ...

Etiketler
Enerji
Aile Danışmanı Aysun Turhan
Aile Danışmanı Aysun Turhan
Antalya - Aile Danışmanı
Facebook Twitter Instagram Youtube