Burun estetiği sonrası beslenme

En sık yapılan operasyonlardan olan Burun Estetiği sonrası beslenmeme dikkat etmeli miyim ? Tabiki, burun estetiği sonrası süreçte nefes alma güçlükleri sebebi ile diyetimize dikkat etmemiz hayati öneme sahiptir.

Burun estetiği sonrası beslenme

En sık yapılan operasyonlardan olan Burun Estetiği sonrası beslenmeme dikkat etmeli miyim ? Tabiki, burun estetiği sonrası süreçte nefes alma güçlükleri sebebi ile diyetimize dikkat etmemiz hayati öneme sahiptir. İyileşme evrenizi tamamlanana kadar olmasa da ilk evrede; ortalama 5 10 gün boyunca olabildiğince sıvı odaklı  yumuşak gıdalara yönelmeniz gerekmektedir. Mümkün mertebe ilk 24 saat sadece sıvı, ardından aşamalı olarak ilk 5 – 10 günü tamamlayana dek; püre, yulaf, çorba ağırlıklı yumuşak gıdalar tüketebilirsiniz.Sıcak sıvılar baharatlı gıdalar, yüksek tuzlu beslenme kan damarlarını genişletmesi nedeniyle daha morarma ve şişme eğilimine yol açacağı akıldan çıkarılmamalıdır. Kiraz,vişne gibi kan sulandırıcı besinleri özellikle ameliyat öncesi tercih etmeyiniz.Protein(haşlanmış et suları,iyi pişmiş tavuk) ve lifli(iyi pişmiş sebzeler)beslenmeye özen gösteriniz.  Çiğneme gereksinimi az olan yumuşak gıdaları tercih ediniz. Alkol kullanılması kanama riskini ve ödemi arttırabilir.Yaklaşık 1 ay tüketmekten kaçınınız.Günde en az 3 litre su içmeye çalışınız. (kgx30ml günlük su tüketiminizi hesaplayabilirsiniz) Akdeniz tipi beslenmeye özen gösteriniz. 1 ay denize ve havuza girmekten kaçınınız. Gözlük kullanımına 6 ay boyunca ara veriniz.

Bu makale 16 Aralık 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Sezen Çetinkaya Eren

İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul da tamamladı. Lisans eğitimini İstanbul Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Beslenme Ve Diyetetik Bölümünde tamamladıktan sonra Haliç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Beslenme ve Diyetetik Anabilim Dalında Yüksek Lisansına devam etmektedir. Lisans eğitimi boyunca; Taksim İlk Yardım Eğitim ve Araştırma Hastanesi , Medikal Park Gurup Hastanesi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Hastanesi , Galatasaray Metin Oktay Tesisleri, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Diyabet Polikliniği ve Harbiye Diyabet Hastanesinde klinik, kurum, sporcu diyetisyenliği stajlarını tamamladı. Sunulan birçok kurs, sempozyum ve kongreye katılarak güncel bilgileri takip etmekte. Turkcell Akıllı Kadınlar Kulübü Projesi ile bir çok ilde Diyetisyen hizmeti verdi. Sabancı gurubu olan Lassa ile 'Yola Sağlam Ç ...

Etiketler
Burun estetiği sonrası beslenme
Dyt. Sezen Çetinkaya Eren
Dyt. Sezen Çetinkaya Eren
İstanbul - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube