Doktorsitesi.com

Burun Estetiği (Rinoplasti-Septorinoplasti)

Op. Dr. Volkan Serdar Otrakçı
Op. Dr. Volkan Serdar Otrakçı
21 Kasım 2015227 görüntülenme
Randevu Al
Burun Estetiği (Rinoplasti-Septorinoplasti)

Rinoplasti, burnun yeniden şekillendirilmesi ameliyatıdır. Bu ameliyatta amaç burnun yapısı ve yüz ile orantısına bakarak, kişinin yüzüne en çok yakışacak ve olması gereken ölçüler içinde en doğal görünümü sağlayacak burun şeklini elde etmektir.

Burun yüzün tam ortasında en çok dikkat çeken organ olmakla beraber nefes alma fonksiyonunda da önemli rol üstlenmektedir. Bu nedenlerle rinoplasti estetik cerrahinin teknik olarak en özellikli ameliyatlarından biridir. Rinoplasti ameliyatı ile estetik olarak burnu yeniden şekillendirirken nefes alma problemleri de iyileştirilir.

Burun estetiğinde amaç yüzdeki diğer oluşumlarla uygun orantı ve büyüklüğe sahip iyi nefes alma fonksiyonu olan bir burun oluşturmaktır. Bize göre en güzel sonuçlar estetik ameliyat olduğu başkaları tarafından anlaşılmayan, herhangi bir asimetrisi olmayan, yüz ile orantısı uyumlu ve doğal burunlardır. 

Ameliyattan önce doktor hasta görüşmesi son derece önemlidir. Hastanın beklentilerinin doktor tarafından anlaşılması, bu beklentilerin gerçekçi olup olmadığı ve beklentilerin ne kadarının karşılanabileceğine göre ameliyat kararı verilip sonrası için plan yapılmalıdır.

Rinoplasti genel ya da lokal anestezi ile yapılabilmekle birlikte, hastanın konforu ve daha rahat çalışabilmek adına çoğunlukla genel anestezi tercih etmekteyim. Ameliyat kapalı teknik denilen burun delikleri içindeki kesilerden ya da açık teknik olarak adlandırılan ve burun ucunun dudağa en yakın yerinden ek ufak bir kesi ile yapılır. Yapılan bu minik kesi sonucu ilerde görünür bir yara izi kalmaz. Burnun anatomisi daha iyi ortaya konup sonuçlar daha iyi olduğundan tüm dünyada olduğu gibi ben de daha çok açık tekniği tercih etmekteyim.

Rinoplasti ameliyatı ortalama bir buçuk-iki saat sürmektedir. Ameliyat esnasında burun derisi altına yapılan uzun etkili lokal anestezik sayesinde hastalar ameliyat sonrası ağrı duymamaktadırlar.

Ameliyat sonrası hastanede yatmaya gerek yoktur. Göz altlarında bir miktar şişme ve morluklar oluşmakta, ameliyatın ertesi günü en fazla olan şişlik ve morarmalar genellikle 7-10 gün içinde tamamen kaybolmaktadır. Burundaki şişlikler ise ilk 15-20 günde büyük oranda geçmesine rağmen burnun tam şeklini alması 6 ay-1 sene sürmektedir.

Etiketler

Burun estetik ameliyatlarBurun fonksiyonlarıRinoplastyRinoplasti ve septum ameliyatlarıRinoplasti operasyonuRinoplasti nedirRinoplasti nasıl yapılırRinoplasti ameliyatı sonrasıRinoplasti süresiRinoplasti ne demektirRinoplastide anestezi kullanımıRinoplasti ameliyatı nasıl yapılır

Yazar Hakkında

Op. Dr. Volkan Serdar Otrakçı

Op. Dr. Volkan Serdar Otrakçı

Op. Dr. Volkan Serdar Otrakçı, 1989-1990 yıllarında Kavaklıdere İlköğretim Okulu’nu ve 1991-1999 yılları arasında TED Ankara Koleji’ni bitirerek lisans öncesi eğitimini tamamlamıştır. 1999 yılında başlamış olduğu Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni (İngilizce) 2005 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanını almıştır. 2006 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda başladığı ihtisas eğitimini 2012 yılında tamamlayarak uzmanlığını almıştır. 2014 yılında T Southwestern Medical Center, Department of Plastic Surgery, Dallas’da (ABD, Texas) Gözlemci Programına katılmıştır.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

Benzer Makaleler

Bu uzmanın başka makalesi bulunmamaktadır