Göz kapağı estetiği hakkında bilinmeyenler

Göz kapağı estetiği hakkında bilinmeyenler

Gözkapakları insanın yüzünde her zaman görülen alanlar olduğu için bu bölgede olan değişiklikler erken zamanda dikkat çekmektedir. Bu alanda olan değişiklikler yaşa bağlı olabildiği gibi, kişinin yaşam şekline, hormanal değişikliklere, uyku yetersizliği olup olmadığına, güneş etkisine ve yapısal faktörlere de bağlıdır.        

Alt göz kapağında sık görülen patoloji torbalanma şeklinde karşımıza çıkmaktadır. İleri yaşlarda bu torbalanmaya göz kapağı derisinde gevşeme eşlik eder. Alt göz kapağındaki bu torbalanmayı yapan göz etrafındaki yağın dışarıya doğru kaymasıdır. Tedavisinde bu yağ kitlesi kısmen tıraşlanmakta veya göz etrafındaki çukurlanmanın doldurulmasında kullanılmaktadır,deri fazlası ise ölçü yapılarak çıkarılabilir.

Üst göz kapağında ise en çok karşımıza çıkan bozukluk üst göz kapağında deri sarkıklığı ve alt kapaktaki kadar olmasada yağ torbalanmasıdır. Bu bozuklukları yapan sebepler alt göz kapağındakine benzer. Düzeltme ameliyatı yapılmadan önce kaşta meydana gelmiş olabilecek düşüklük ayırt edilmelidir. Deri sarkıklığı ve yağ torbalanması kapak fonksiyonları dikkate alınarak düzeltilir.

Bu ameliyatlardan sonra göz etrafında morarma ve şişme beklenir,genel olarak bu değişiklikler bir hafta içerisinde kaybolur. Alt ve üst göz kapağı ameliyatları lokal (bölgesel) anestezi altında yapılabilir, bu durumda hastayı hastanede birkaç saat tutmak yeterli olmaktadır. Bu ameliyattan sonra bir komplikasyon olmadıkça göz hareketleri,görme fonksiyonu ve göz yaşı yapımı etkilenmez. 

Yüz germe ameliyat göz kapağı estetiği ile beraber sık yapılan ameliyattır ve genellikle bu iki ameliyat biririnin tamamlayıcısıdır.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Sadullah Karun

Op. Dr. Sadullah Karun ,1985 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesin'den mezun olmuştur. Sivas'ta mecburi hizmet görevinden sonra 1987-1993 yıllarında uzmanlık eğitimini  İstanbul Tıp Fakültesinde Estetik-Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalında almıştır.

1990-1991 yılları arasında İsviçre'de Hopital Cantonal Üniversite de Geneve Hastenesi'nde Estetik ve Plastik Cerrahi konusunda eğitim ve araştırma çalışmalarında aktif rol almıştır. Türkiye'ye döndükten sonra İstanbul Tıp Fakültesi'nden ayrılarak Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bölüm direktörü olarak 2012 yılına kadar görevine devam etmiştir.

Op. Dr. Sadullah Karun halen Mecidiyeköy -Şişli- İstanbul adresindeki kliniğinde estetik cerrahi alanında çalışmalarıma devam etmektedir.

Etiketler
Üst göz kapağı estetiği
Op. Dr. Sadullah Karun
Op. Dr. Sadullah Karun
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube