Karın germe (abdominoplastii) operasyonu ve tedavi süresi

Karın germe (abdominoplastii) operasyonu ve tedavi süresi

Abdominoplasti, diyet ve egzersize cevap vermeyen, birkaç kez doğum yapmış, karın bölgesinde sarkmalar olan kişilerin yaptırabileceği bir karın germe ameliyatıdır. Sorunlu bölge, göbek altındaki bölümle sınırlıysa miniabdominoplasti, karnın tamamını kapsıyorsa abdominoplasti, beli kapsayacak kadar geniş bir alansa çevresel abdominoplasti uygulanır. Kilo vermeyi veya doğum yapmayı düşünen kişilerin operasyon için beklemeleri tavsiye edilir.

Operasyon Nasıl Yapılır?

Standart bir ameliyat olmayan abdominoplastide karındaki yağlar ve sarkık haldeki deriler alınır ve karın kasları gerilerek sağlamlaştırılır. Bu operasyon bir şişmanlık tedavisi değildir ve hasta, operasyondan önce olabildiğince fazla kilo vermelidir. Tam abdominoplasti 2 ila 5 saat sürerken, miniabdominoplasti 1-2 saat içinde tamamlanır. Operasyon genel anestezi altında yapılır.

Tedavi Süresi Nedir?

Operasyon sonrasında hastanede kalış süresi tam abdominoplastide 2 veya 3 gecedir. Miniabdominoplastide ise genellikle 1 gece hastanede kalmak yeterlidir. Ameliyatlı bölgeye sızıntıların atılması ve kan toplamaması amacıyla 24-48 saat süreyle dren takılır ve basıncı ayarlanabilen bir karın korsesi giyilir. Bu korse, ameliyat bölgesini hareketsiz tutacak ve şişmeyi azaltacaktır. Operasyonun ardından, karın bölgenizde gerginlik olmaması için gövdenizin belinizden 45 derece yükseltildiği bir pozisyonda yatmanız gerekir. Birkaç saat sonra sıvı, gaz yapmayan gıdalarla beslenmeye başlayabilirsiniz.

Üçüncü günden itibaren vücutta biriken ödem azalmaya başlar. Ameliyat sonrası ilk ayağa kalktığınızda belden bükük, öne doğru eğilir bir vaziyette yürümeniz gerekmektedir. Sonrasında her gün birkaç derece daha dikleşmek suretiyle yaklaşık 10-12 gün sonra, normal pozisyonda, dik olarak yürüyebilirsiniz. 2 haftadan itibaren yavaş yavaş sosyal hayatınıza dönebilir ve duş alabilirsiniz. 4 haftadan önce havuz ve denize girmeniz, 6 hafta boyunca ağır işler yapmanız, solaryum, sauna, buhar banyosu, güneşlenme ve spor gibi aktivitelere katılmanız önerilmez.

Ameliyat izi ilk 3-4 ay kırmızı ve kaşıntılı olabilir. 6. aydan sonra rengi açılacaktır ancak 2 yıl sonra bile ince bir ameliyat izi görülecektir. Bu izin bikini çizgisi içinde kalmasına özen gösterilir.

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Onur Sümer

Op. Dr. Onur SÜMER, 1980 yılında İskenderun’da doğmuştur. İlk ve orta öğrenimini İskenderun'da tamamlamıştır. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2004 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Kliniği’nde 2011 yılında tamamlamıştır. 2009 yılında Prof. Dr. İsmail Kuran ve ekibi ile çalışan Dr. SÜMER, 2010 yılında Belçika’da UZ Gent Üniversitesi Plastik Cerrahi Bölümü’nde dünyaca ünlü estetik ve rekonstrüktif meme cerrahı Prof. Dr. Moustapha Hamdi‘nin fellowship’i olarak çalışmıştır. Daha sonra, yüz estetiği ve yüz germe konusunda bir otör kabul edilen Patrick Tonnard’ın operasyonlarında gözlemci olarak bulunan Dr. SÜMER, çene-yüz cerrahisi alanında Avru ...

Etiketler
Karın germe estetiği nedir
Op. Dr. Onur Sümer
Op. Dr. Onur Sümer
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube