Burun dolgusu tedavisi

Burun dolgusu tedavisi

Burunda yer alan eğrilikleri düzeltmek ve burnun yukarı kaldırılması için hyaluronik asid dolgular ile kalsiyum kristaller (Radiesse) kullanılabilir. İşlem esnasında damarsal yapılara dikkat edilmesi gerekir.

Hyaluronik asit dolgular 12-18 ay , Radiesse dolguların ise 18-24 ay süre ile kaldığı bildirilmiştir.

Burun dolgusu için bilinmesi gereken temel  prensipler nelerdir?

İşlemin öncelikle burun dolgusunun ameliyatsız olduğunu bilmek gerekmektedir, genel anestezi gerektirmez, elde edilen sonuçların kalıcılığı yoktur, işlem yaklaşık olarak 10-15 dk.  sürer ve uygulama sonrası hemen günlük yaşantıya dönülebilir.

Burun dolgusunun ortalama kalıcılığı ne kadar?

Kullanılan dolgu türüne, dolgu miktarına  bağlı olarak dolgunun kalıcılık süresi 6 ile 18 ay arasında değişmektedir.  Dolgunun etkisi geçtikten sonra diğer deyişle dolgu eridikten sonra kişi isterse   uygulama tekar edilebilir.

Burun dolgusu ile neler yapılabilir?

Burun eğrilikleri kısmen veya tamamen giderilebilir

Burun ucu kaldırılabilir

Burun estetiği ameliyatı sonucu oluşan problemler giderilebilir

Burun dudak bileşkesi belirginleştirilebilir

Burun sırtı düzleştirilebilir

Burun asimetrileri düzeltilebilir.

İşlem Yapılırken  Ağrı Olur mu?

Kullanılan dolgu içerisinde anestezik madde bulunmaktadır. Bunun yanısıra işlem öncesinde anestezik krem uygulaması ve sonrasında da soğuk uygulaması ağrının azalmasına yardımcı olacaktır.

Burun Dolgusunu Kimler Yapabilir ?

Burun dolgusunu kesinlikle alanında uzman doktor tarafından yapılmalıdır. Aksi taktirde istenmeyen sonuçlarla karşılaşılabilir.

Kalıcı Burun Dolgusu Var mıdır?

Burun dolgusu için uzun süre erimeyen ürünlerin kullanılması sakıncalıdır. Çünkü telafisi son derece güç hatta imkansız sonuçlara sebep olabilir. Bu sebepten dolayı burun için kullanılan ürünün eriyebilen bir ürün olması ve mutlaka bilinen bir dolgu markasının tercih edilmesi oldukça önem taşır.

Burun Dolgusu  Burun ameliyatı öncesi deneme amaçlı yapılabilir mi?

Evet yapılabilir. Özellikle burun estetiği konusunda net karar verememiş olan bireylerde, öncelikle yapılacak kısa süreli bir burun dolgusu ile kişinin olası burun estetiği sonucunu denemesi sağlanmış olur. Bu uygulama ile kişinin olumlu veya olumsuz vereceği kararın netleşmesine yardımcı olunur.

Bu makale 17 Şubat 2020 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Ekrem Civaş

 Uzm.Dr Ekrem Civaş, 1977 yılında doğmuştur.Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1993 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise,Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaparak 1999 yılında Dermatoloji Uzmanı olmuştur.  Saç hastalıkları ve Saç ekimi konusunda ilk önce Kanada ve Amerika’da temel saç cerrahisi eğitimi olmak üzere sırası ile Polonya, İsveç ve İspanya’da çeşitli kliniklerde deneyim paylaşımı ve ileri teknikler konularında çalışmıştır. Lazerle varis ve kılcal damar tedavisi, Lazerle leke tedavisi ve Lazerle ameliyatsız cilt germe konularında Cutera Akademinin 2005 New York  ve 2007 Barselona’da düzenlediği eğitimlere katıldı. 2009 yılında  alanında ilk sayılabilecek “Farklı vasküler lezyonların Nd-Yag lazer ile tedavisi ...

Etiketler
Burun düzeltme
Doç. Dr. Ekrem Civaş
Doç. Dr. Ekrem Civaş
Ankara - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube