Saç mezoterapisi hakkında bilinmesi gerekenler

Saç  mezoterapisi hakkında bilinmesi gerekenler

Tüm saç sorunlarının tedavisinde kullanılmak üzere geliştirilen,hücreler arası bağlantıyı sağlayan ekstraselüler matriks, vitaminler ,ilaç ve PRP kombinasyonundan oluşan özel bir formüldür.

         FAYDALARI NELERDİR?
Genetik yatkınlık başta olmak üzere stres, triod hastalıkları, kronik rahatsızlıklar, demir eksikliği, kullanılan bazı ilaçlar, kalitesiz beslenme ve kalitesiz ürün kullanımı gibi pek çok sebep saç dökülmesini tetikliyor. Saç mezoterapisi ve PRP uygulaması sayesinde saç taze tekrar tazelenerek hem varolan saçların kalitesi artar hem de dökülmüş olan alanlardan tekrar saç çıkarmak mümkün olur.

         NASIL UYGULANIR ?
Kendi kanınızdan elde edilen PRP,vitaminler ve özel ilaçlar ile birlikte aynı senansta uygulanır.  Bu sayede kanda ki trombosit hücrelerinden elde ettiğimiz büyüme faktörleri aktif hale getirilir. Böylelikle bir kıl kökünün tekrar saç vermesi için ihtiyacı olan temel ürünler ile birlikte büyüme uyarısı sağlanmış olur.Enjeksiyon tüm saç derinize yaklaşık 1-1,5 cm ara ile kıl kökleri hedef alınacak şekilde uygulanır.

         KİMLERE UYGULANIR?
 

Özetle;
Saç dökülmesi olanlara
Saçında incelme ve zayıflama olanlara
Saç Kıran problemi olanlarda
Saçını korumak ve önlem almak isteyenlere
Saç Ekiminde destek tedavisinde

Erkek tipi saç dökülmesinde
Bayan tipi saç dökülmesinde

  NE SIKLIKLA UYGULANIR?

Genel yaklaşım olarak 2 hafta ara ile 4 seans uygulamak saçın dökülmesini yavaşlatmak yeni saç çıkışını uyarmak için yeterlidir.

Saç dökülmesinin tipi, süresi, şiddetine göre seans sıklıkları ve seans aralıkları değişebilir.

 

Uygulama öncesi nelere dikkat etmeliyim?

Uygulama öncesi iyice dinlenmiş olmak önemlidir.

Alkollü içeçekler tüketilmemelidir.

En az üç gün öncesinden; ginko biloba, kan sulandırıcı ilaçlar, yeşil çay, aspirin ve non-steroid romatizmal ilaçlar kesilmelidir.

 

Uygulama sonrası nelere dikkat etmeliyim?

En az iki saç süre saçınızı yıkamamanız önerilir.

İki saat sonra saç dökülmesine karşı etkili uygun bir şampuanla saç dibinize hafif bir masaj yaparak yıkamanız önerilir.

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Yusuf Topal

Uzm. Dr. Yusuf TOPAL, 1981 yılında Kocaeli - Gölcük'te doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Gülhane Askeri Tıp Akademisin'de başladığı tıp eğitimini 2005 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, aynı üniversitede yapmış ve 2014 yılında Dermatoloji Uzmanı olmuştur. 

2006 - 2008 Yılları arasında İzmir Seferihisar Askeri Eğitim Birliği'nde, 2008 - 2009 yılları arasında Van Kolordo Komutanlığı'nda, 2009 - 2010 yılları arasında Van Askeri Hastanesi'nde yılları arasında Danışman ve Acil Sorumlusu olarak, aynı hastanede 2014 - 2016 yılları arasında Dermatoloji Uzmanı olarak görevine devam etmiş olan Uzm. Dr. Yusuf TOPAL, 2016 - 2017 yılları arasında Çanakkale Asker Hastanesi'nde çalışmalar yapmış ve mesleki çalışmalarına Antalya'da bulunan özel muayenehanes'inde devam etmektedir.

Etiketler
Mezoterapi yöntemi
Uzm. Dr. Yusuf Topal
Uzm. Dr. Yusuf Topal
İstanbul - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube