Bugün stresle baş etme konusu üzerine konuşalım.

Bugün stresle baş etme konusu üzerine konuşalım.

Bugün stresle baş etme konusu üzerine konuşalım.

Her birimizin kriz durumlarına verdiği tepkileri ve nasıl baş ettiği farklıdır. İki farklı insana aynı düzeyde stres faktörünü yönelttiğimizde her iki kişi de strese farklı tepkiler verecektir. Örneğin biri durumun etkisinden hemen çıkarak stres faktörünü çözümlerken bir diğeri stres faktörü sebebi ile büyük bir telaş ve karmaşa içerisine kapılabilir. Bu stres faktörünün kişilerin üzerinde bıraktığı etkiler de aynı olmayacaktır. Örneğin bu faktörü ortamdan kaldırdığımızda dahi kişilerden biri kendini endişeli ve kaygılı hissetmeye devam ederken bir diğeri sorunu çözümlemiş ve rahatlamış hissedebilir.

 

Bu kişilerin olaylara, durumlara bakış açılarını ve bu olay ve durumlarla nasıl baş ettiklerini de kapsamaktadır.  Fakat kişi bazı durumlarda stresini yönetmekte kronik olarak zorlanabilir ve bu hayatını bir çok alanda olumsuz etkileyecektir. Stresle baş etme konusunda siz de zorlanıyor ve destek almaya ihtiyaç duyuyorsan bana ulaşabilir ve stresle baş etme konusu üzerine benimle birlikte çalışabilirsiniz.

Şimdiden bana ulaştığınız için teşekkür eder, keyifli günler dilerim.

 

Sevgiler"

Bu makale 6 Nisan 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Dan. İrem Doğan

Ben Psikolojik Danışman İrem Doğan.  2023 senesinde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nden mezun oldum. Lisans hayatımda çeşitli stajlar ve eğitimler ile kendimi alanımda geliştirme fırsatı buldum. Bunlara ek olarak lisans hayatımda çeşitli sivil toplum örgütlerinde sorunluluklar üstlendim. Sivil toplumda çalışma alanlarım yaşlı ve gençler üzerine oldu. Şimdi ise meslek alanımda ergen, genç ve genç yetişkinler ile çalışmaktayım. 

Etiketler
Bugün stresle baş etme konusu üzerine konuşalım.
Psk. Dan. İrem Doğan
Psk. Dan. İrem Doğan
Ankara - Psikolojik Danışman
Facebook Twitter Instagram Youtube