Sonun bilinciyle yaşamak

Sonun Bilinciyle Yaşamak

Sonun bilinciyle yaşamak

Sonu olduğunu bilerek yaşamak insan olmanın en ağır getirilerindendir belki de. Yaşadığı yaşamın, edindiği dostlukların, aşkların, başarılarının her birinin sonu olduğu ve bu sonun büyük bir belirsizlikten ibaret olduğu düşüncesi dahi insanı kaygılandırmak için yeterlidir.

 

Okuduğum bir kitapta kişinin ebeveynlerinin kaybını onun da ölüm ile arasındaki köprünün kalkmasına işaret ettiği yazıyordu. Ne demek oluyor bu? Yakınlarımızın, en yakınlarımızın ölümü bize bir sonun varlığını hatırlatıyor ve bu sonun bizim için de geçerli olduğu gerçeğiyle bizi yüzleştiriyor.

 

Belki zaman zaman bu kayıplar bizlerin de ölüm kaygısını arttırıyor. Peki sizce bir sonun varlığını kabul ederek, yaşamı değerli, anlamlı kılmanın yolları nelerdir? 

Bu makale 20 Mayıs 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Dan. İrem Doğan

Ben Psikolojik Danışman İrem Doğan.  2023 senesinde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nden mezun oldum. Lisans hayatımda çeşitli stajlar ve eğitimler ile kendimi alanımda geliştirme fırsatı buldum. Bunlara ek olarak lisans hayatımda çeşitli sivil toplum örgütlerinde sorunluluklar üstlendim. Sivil toplumda çalışma alanlarım yaşlı ve gençler üzerine oldu. Şimdi ise meslek alanımda ergen, genç ve genç yetişkinler ile çalışmaktayım. 

Etiketler
Ölüm kavramı
Psk. Dan. İrem Doğan
Psk. Dan. İrem Doğan
Ankara - Psikolojik Danışman
Facebook Twitter Instagram Youtube