Boyun ağrısı ile hafıza problemleri ilişkili olabilir mi?

Boyun ağrısı ile hafıza problemleri ilişkili olabilir mi?

Boyun bölgesinde özellikle ilk iki omur oldukça önemli bir yere sahiptir. Bu bölgedeki damar ve sinirler özellikle C1 ve C2 dediğimiz iki omurun birlikte hareket etmesi ile korunur ve baskı altında kalmaması sağlanır. Bunu sağlayan ise bu iki omuru birbirine bağlayan ligament dediğimiz iki küçük bağdır. Bunlardan bir yada ikisinde oluşan laksite yani gevşeklik bu dengeyi bozar ve birlikte hareket etmesi gereken iki omur bağımsız hareket etmeye başlar.

Sonuç olarak damar ve sinirler üzerine baskı yapmaya başlar. İlginç tablo bundan sonra başlar. Denge sağlama güçlüğü, görme problemleri, yutma güçlüğü, baş dönmesi,kulakta dolgunluk, çınlama, boyunda çıtırtı, ciddi yorgunluk ve sersemlik hissi bu bölgedeki ligament gevşekliğinin semptomlarıdır.  

Dikkat çekmesi gereken  ve akla gelmeyen diğer önemli bulgular ise  hafıza problemleri konsantre olma ve öğrenme güçlüğüdür. Ligamentlerin sağlamlaştırılması problemleri belirgin azaltır, o bölgenin stabilizasyonunun sağlanması proloterapi uygulamasıyla etkin şekilde yapılabilir. Proloterapi vücudun kendi rejenerasyon mekanizmasını çalıştıran bir tedavi yöntemidir.

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Yasemin Çolak

Uzm. Dr. Yasemin ÇOLAK, 1 Nisan 1971 yılında Adana'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1995 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. Mecburi hizmetini Malatya Yeşilyurt Merkez Sağlık Ocağı'nda, Adana 112 Acil Yardım Servisi'nde tamamlamıştir. 1999 yılında Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde başladığı ihtisasını 2003 yılında tamamlayarak Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı olmuştur. Ankara Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Akupunktur eğitimi almış olup, 2004 yılında kurucusu olduğu Özel Yaşam FTR kliniği'nde, hastalarına hem Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon yöntemleri hem de Akupunktur uygulamalarıyla çalışmalarını sürdürmüştür. 2014 Yılında Ankara İncek Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimli ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Başağrısı
Uzm. Dr. Yasemin Çolak
Uzm. Dr. Yasemin Çolak
Ankara - Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube