Boşanma aşamasında çocuğa ne söylemeli, nasıl söylemeli?

Boşanma aşamasında çocuğa ne söylemeli, nasıl söylemeli?

Boşanmaya karar vermiş olan anne ve babalar çocuklarına boşanma olayını anlatırken kesinlikle birbirlerini suçlamamalılar.

 Çocuğa onun anlayabileceği gibi uzatmadan ''biz birbirimizi seviyorduk, evlendik ve seni dünyaya getirdik, bir süre sonra anlaşamamaya başladık ve ayrılmaya karar verdik. Bu ayrılığın seninle hiçbir ilgisi yok. Bizler senin annen ve babanız ve seni çok seviyoruz, bu hep böyle olacak, ancak artık ayrı evlerimiz olacak, sen her istediğinde bizi görebilecek ve bizimle vakit geçirebileceksin.''  Çocuğun size soracağı sorulara kaçamak cevaplar vermeyin. Onun anlayacağı şekilde kısa, doğru cevaplar olsun cevaplarınız.

Ne baba ne anne veya ne aileler hiçbir zaman çocuğun yanında veya yakınında birbirleri ile ilgili olumsuz konuşmalar yapmamalıdır. Bazı anne ve babalar ''bizi nasıl olsa duymaz.'' diye birbirleri ile ilgili aileleri ile, arkadaşları ile konuşurlar. Çocuk yan odada olsa dahi bu konuşmaları duyabilir ve olumsuz düşünceler geliştirebilir. Lütfen dikkatli olun. Onun hassas ruhunu kendi sorunlarınız yüzünden zedelememeye özen gösterin.

Bu makale 9 Ağustos 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Nilgün Bulhaz

Uzm. Psk Nilgün Bulhaz Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümünden Yüksek Lisans derecesi ile mezun olduktan sonra SSK Ankara Hastanesi Psikiyatri ve Nöroloji kliniklerinde 8 sene klinik Psikolog olarak çalıştı. Nörotik hastaların tedavi sonrası aynı ortama döndükleri için iki-üç ay sonra tekrar tedaviye geldiklerinden ve çocukluk dönemi yaşanmışlıklarının ileri yaşlarda ruhsal sorunlara sebep olduğu düşüncesinden hareketle Çocuk Psikolojisine yöneldi ve DSİ Kreşinde Uzman Psikolog, ODTÜ Anaokulunda yönetici ve Uzman Psikolog olarak çalıştı. ODTÜ Kolejinde Anasınıfları yöneticisi ve PDR Uzmanı olarak görev yaptı. Bu süreç içerisinde ODTÜ  SEM’ den Çocuk Psikolojisi ile ilgili sertifikalar aldı. Ayrıca Prof. Dr. Hürol Fışıloğlu ile Boşanma ve Çocuklar konularında çalıştı. Daha sonra 8 sene Ankara Üniversitesi Özel Okullarında PDR Uzmanlığı ...

Etiketler
Boşanma süreci
Uzm. Psk. Nilgün Bulhaz
Uzm. Psk. Nilgün Bulhaz
Ankara - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube