Bilinçaltı hakkında

Bilinçaltı hakkında

Bilinçaltı beynimizin farkında olmadığı, kontrolümüz dışında çalışan kısmını temsil eder. Yani bir başka deyişle buzdağının görünmeyen kısmıdır. Bilinçaltı vücudumuzdaki birçok faaliyetin otomatik ve düzenli biçimde yürümesini sağlar. Ana görevi bedeni korumak, hayatta tutmak ve devamlılığını sağlamaktır.

Bilinçaltı anne karnından itibaren kayıt atmaya başlar. Ve çocukluk döneminde ailede ve çevrede gördüğümüz ve duyduğumuz her şeyi kendi algımıza göre bilinçaltına kaydederiz. Bilinçaltına yerleşen bu bilgiler tüm hayatımızı şekillendirir ve davranışlarımıza yön verir. Bu nedenle kişilik ve davranış gelişiminde çocukluk dönemi çok önemlidir.

Bilinçaltımızda daha çok yüzleşmek istemediğimiz anılarımız, alışkanlıklarımız, inançlarımız, korkularımız, kaygılarımız yer alır. Bunları tetikleyen olaylar yaşandığında ise bu duygular ortaya çıkar ve bizlere olumsuz durumlar yaşatır.

Bu makale 18 Mart 2021 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Psk. Dan. Zeynep Çelikel

Psk. Dan. Zeynep ÇELİKEL lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İnönü Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünü başarıyla tamamlayarak psikolojik danışman unvanı almıştır.

Psk. Dan. Zeynep ÇELİKEL, danışanlarına şu an Online Görüşme olarak hizmet vermektedir.

 

Etiketler
Psikolojik destek
Psk. Dan. Zeynep Çelikel
Psk. Dan. Zeynep Çelikel
Malatya - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube