Ben kendime çok güveniyorum! derken mütavazılıktan uzaklaşan insanlar

Ben kendime çok güveniyorum! derken mütavazılıktan uzaklaşan insanlar

Özgüven toplumda sizi her zaman ön sıralara yerleştirir. Kendine güvenen insanlar duruşlarıyla dikkat çeker ve saygı görür. Fakat önemli bir kilit nokta vardır ki kendimize güvenirken alçakgönüllülüğü bırakmamak!!!

Bir işte uzmanlaşabiliriz, pek çok sorununun üstesinden kolayca gelebiliriz, harika bir eş, mükemmel ebeveynler, iyi evlatlar olabiliriz. Fakat bunların hiçbiri insanı mütevazılıktan uzaklaştırmamalıdır. Başarı alçakgönüllülükle süslendiğinde güzeldir. Çok başarılı ama kibirli bir insan düşleyelim. Bu durum o insanı bizim için antipatik hale getirir ve zamanla yalnızlaşmasına neden olur. 

Bazen hiç farkında olmadan kendimize duyduğumuz güveni çevremize yansıtırken onların bizi yanlış anlamasına da neden olabiliriz. 

Eğer çevrenizdeki arkadaş sayısının azlığından şikayetçiyseniz, etrafınızdan "Kendini çok beğeniyorsun." vb geribildirimler alıyorsanız, insanların sizi normalden daha sert şekilde eleştirdiğini düşünüyorsanız, iş yerinde meslektaşlarınız tarafından dışlandığınızı hissediyorsanız hal ve tutumlarınızı gözden geçirmeyi deneyebilirsiniz. 

"Ben kendime çok güveniyorum!" derken "mütavazılık" tan uzaklaşan insanlar - başarı mütevazılıkla süslendiğinde güzeldir

Bu makale 17 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Psk. Funda Egeli Bora

Uzm. Psk.Funda EGELİ BORA, lisans eğitimini burslu olarak İstanbul Ticaret Üniversitesi Psikoloji bölümünde dereceyle ve "üstün onur belgesi" ile tamamlayarak Psikolog unvanı almıştır Yine aynı üniversitede burslu olarak lisansüstü eğitimine başlamış ve uzman unvanını almaya hak kazanmıştır. Üniversite hayatı boyunca 2 yıl süreyle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde gönüllü stajyerlik yapmış olan Uzm. Psk. Funda EGELİ BORA, Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, NP Nöropsikiyatri Hastanesi gibi Türkiye'nin saygın kurumlarında stajlar yapmış ve henüz öğrenciyken mesleki deneyim edinmeye başlamıştır. 2010 yılından itibaren ise özel bir anaokulunda profesyonel çalışma hayatına başlamış olup bu kurumda çocukların psikolojik açıdan sağlıklı gelişimleri için gerekli önlemler ...

Etiketler
Kendine güvenen çocuklar
Uzm. Psk. Funda Egeli Bora
Uzm. Psk. Funda Egeli Bora
İstanbul - Psikoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube