Doktorsitesi.com

Beceri Geliştirme Üzerine..

Uzm. Psk. Dan. Güneş Derinalp
Uzm. Psk. Dan. Güneş Derinalp
16 Nisan 202478 görüntülenme
Randevu Al
Beceri Geliştirme Üzerine..
Beceri Geliştirme Üzerine..
Yapay Zeka ile geliştirilmiş versiyon

İçerik yapay zeka ile optimize edilmiştir

Düşünce ve Hislerin Kontrolü Mümkün mü?

İnsan doğası gereği düşünce ve hislerimizi kontrol edemeyiz. Ancak, hayatı dolu dolu yaşamayı, yaşamı zenginleştirmeyi ve bu hedef doğrultusunda harekete geçme becerisini geliştirmeyi kontrol edebiliriz. Bu durum, bireyin kendi yaşam kalitesi üzerinde doğrudan bir etki sahibi olabileceğini göstermektedir.

Anlamlı Bir Yaşam İçin Harekete Geçmek

Acı verici düşünce ve hislerin etkisini azaltmak, ızdırabın kancasına takılmadan ilerleyebilmek için belirli yetkinliklerin kazanılması şarttır. Anlamlı bir yaşam inşa etmek adına harekete geçmeyi öğrenmek ve bu süreci bir alışkanlık haline getirmek, düzenli bir çalışma ve pratik gerektirir.

Yaşamı Zenginleştirme Sürecinin Temel Bileşenleri

Hayatı daha nitelikli hale getirmek ve psikolojik esneklik kazanmak için şu unsurlar üzerinde durulmalıdır:

  • Harekete geçme becerisi: Yaşamı zenginleştirecek adımları atma kapasitesini geliştirmek.
  • Etkiyi azaltma: Olumsuz duygu ve düşüncelerin yaşam üzerindeki kısıtlayıcı etkisini minimize etmek.
  • Pratik ve çalışma: Öğrenilen becerileri hayatın geneline yaymak için disiplinli bir uygulama süreci yürütmek.
HedefYöntem
Dolu Dolu YaşamakHarekete geçme becerisini geliştirmek
Izdıraptan ÖzgürleşmekAcı verici düşüncelerin etkisini azaltmak
Kalıcı DeğişimSürekli pratik ve uygulama yapmak

Sonuç olarak, içsel süreçlerimizi tamamen yönetemesek de, bu süreçlerin bizi durdurmasına izin vermeden anlamlı bir gelecek kurmak bizim elimizdedir.

Etiketler

becerilerbeceriler nasıl geliştirilir

Yazar Hakkında

Uzm. Psk. Dan. Güneş Derinalp

Uzm. Psk. Dan. Güneş Derinalp

Merhaba, ben Uzman Psikolojik Danışman Güneş Derinalp. Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalında lisansımı onur öğrencisi olarak tamamladım. Yüksek lisansımı Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümünde yüksek onur öğrencisi olarak tamamlayarak uzmanlığımı aldım. Aynı zamanda İstanbul Drama Sanat Akademisi’nde Yaratıcı Drama Lideri olarak mezun oldum. Bu süreçte çocuk ve yetişkinler ile bireysel ve grupla psikolojik danışma gerçekleştirdim. Aynı zamanda çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllü olarak atölye çalışmalarını yürüttüm ve hala yürütmekteyim. Son zamanlarda ergenlerle ve genç yetişkinlerle çalışmaktayım. İletişim sorunları, kaygı ve panik bozukluk, depresyon, özgüven sorunları, öfke yönetimi, sınav kaygısı, sosyal fobi ve kariyer danışmanlığı üzerine çalışmaktayım.

Önemli Bilgilendirme

Site içerisinde bulunan bilgiler bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.