Anorgazmi nedir ve nasıl tedavi edilir?

Anorgazmi nedir ve nasıl tedavi edilir?

Kadınlarda orgazm olma, cinsel hazzın doruk noktasına ulaşma olarak tanımlanabilir. Yaşanılan sorunlara çözüm sağlayarak sizi mutlu hayata kavuşturuyoruz. Kadınlarda orgazm olma, cinsel hazzın doruk noktasına ulaşma olarak tanımlanabilir. Anorgazmi Nedir bu durumun tam tersidir. Fizyolojik olarak ise vajina ve rahimde oluşan ritmik kasılmaların oluşmasıdır. Orgazm sırasında kadınlar, vajina ve tüplerde istemsiz olarak 3 ya da 5 saniye kadar bir kasılma hissederler.

Haz doruk noktasına çıktıktan sonra bu kaslar kasılmayı durdurur ve vücutta bir gevşeme meydana gelir. Anorgazmi Nedir ise orgazm olamama durumudur. Cinsel birleşme sırasında ya da mastürbasyon yolu ile tam olarak boşalamama ya da ruhsal olarak tatmin olamama durumudur. Kadın sağlığı için olumsuz bir durumdur.

Kadının fizyolojik ve psikolojik sağlığının devam edebilmesi için tam bir doyum sağlaması gerekir.

Anorgazmi Nedir, Nedenleri ve Türleri

Klitoral olan türünde hiçbir şekilde orgazm olamama durumu yaşanır. Cinsel birleşme sırasında klitorise baskı sonucunda doyuma ulaşamama durumudur.

Koital olan türü aynı zamanda vajinal anorgazmi olarak da adlandırılır. Bu türünde kadınlar mastürbasyon ile doyum sağlayabilirler, ancak cinsel ilişkide aynı doyuma ulaşamazlar. Her kadın hayatlarının bir döneminde mutlaka orgazm olmuşlardır. Ancak daha sonradan orgazm olamama sorunu ile karşı karşıya gelirler. Bunun fizyolojik ve psikolojik nedenleri vardır.

Psikolojik nedenler genelde mükemmeliyetçi kadınlarda görülür. Bu yapıda olan kadınlar kontrolü kaybetme endişesi yaşarlar ve kontrolü başkasına bırakmaya yanaşmazlar. Bazı kadınların aile yapısı da bu duruma neden olur. Aşırı baskıcı anne ya da babaya sahip olan kadınlarda bu durum sıklıkla görülebilir.

Fizyolojik nedenlerden bir tanesi ergen yaşta cinsel ya da fiziksel travmaların yaşanması olarak söylenebilir. Aile hayatının düzensiz olması da bir başka etkendir. Bu durumun fizyolojik etkileri kadınlarda cinsel isteksizlik ve beraberinde, orgazm olamama sorununu getirir. Evlendiği kişiyi sevememe, ten uyumunun olmaması, kullanılan bazı antidepresan ve bağımlılık yapan ilaçlar da fizyolojik nedenlerdendir.

Tedavi Yöntemleri

Psikolojik nedenler cinsel terapi ile kısa bir sürede çözüme kavuşturulur. Çiftlere modern cinsel terapi yöntemleri uygulanır. Psikoterapi de bir başka tedavi yöntemidir. Burada amaç cinsellikle ilgili yanlış bilgilerin giderilmesi ve küçük yaşlarda yaşanan travmaların giderilmesidir. Cinselliğe karşı farklı bir bakış açısı çiftlere kazandırılmaya çalışılır. Genelde cinsel bozukluklar cinselliğin yanlış bilinmesi ve ön yargılar sonucunda oluşur.

Orgazmın olmasını sağlayan G noktası ve klitorisin doğru bir şekilde kullanılması çiftlere öğretilir. Genelde cinsel ilişkilerde sorun yaşanmasında bu haz noktalarının yanlış kullanılması etkilidir. Tedavi süresi kişinin psikolojik ve fizyolojik yapısına göre değişiklik gösterir. Genel olarak 6-12 seans aralığında kesin bir tedavi sağlanabilir. Her bir seans ortalama olarak 45 dakika kadar sürer. İlk başlarda her gün çiftlerin tedavi için gitmesi gerekir. Daha sonrasında tedavi ilerledikçe haftada iki gün yeterli olur. Tedavi sonrasında kadınların kendilerine olan güveni yerine gelir. Orgazm olamama durumundan dolayı eşlerine karşı olan kızgınlık ve öfkeleri de giderilmiş olur.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Cem Özlük

Op. Dr. Cem ÖZLÜK, Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, başladığı tıp eğitimini 2006 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2007 - 2012 yılları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Üroloji Uzmanı olmuştur.  Uzmanlık eğitimi sonrasında Şırnak'ta mecburi görevini yerine getirmiş ve görevi esnasında 1500'ün üzerinde başarılı cerrahi vaka ile tamamlayıp üstün hizmet sertifikası almıştır. (Şırnak'ta bir günde dört farklı hastaya laparoskopik nefrektomi yani kapalı yolla kanserli veya çalışmayan böbreğin çıkarılması ameliyatını yaparak oldukça önemli bir başarıya imza atmıştır.) Amerika ve İtalya’da penoplasti (penis estetiği) ve vajinoplasti (vajina estetiği) alanlarında eğitim almış, Yurt dışında 200'ün üzerinde genital este ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Etiketler
Anorgazmi nedir
Op. Dr. Cem Özlük
Op. Dr. Cem Özlük
Antalya - Üroloji
Facebook Twitter Instagram Youtube