Erken boşalma nedir? neden kaynaklanır? tedavi yöntemleri

Erken boşalma nedir? neden kaynaklanır? tedavi yöntemleri

Erken Boşalma Kontrolsüz boşalma olarak da adlandırılır. Kadınlar ile erkekler arasında cinsel haz alma bakımından farklılıklar vardır. Kadınlar istedikleri zaman pasif olarak haz alabilir. Erkeklerde ise durum böyle değildir. Erkeklerde cinsel hazzın oluşabilmesi için sertleşmenin olması gerekir ve ilişkinin sonuna kadar da bu sertliğin sürmesi gerekir. Erken boşalma sorunu da burada baş gösterir.

Erkeklerin birçoğu sertleşmenin başlangıcında boşalmayı kontrol edemezler. Bu süre kadının orgazm olmasından önce oluşursa, o zaman sorun var demektir.

Erken Boşalma Neden Kaynaklanır?

Boşalma süreleri kişilerin yapısal özelliklerine göre değişkenlik gösterir. Ancak ölçü olarak her zaman için partnerin boşalma süresi esas alınır. Erken Boşalma her zaman için kadının boşalma süresine göre ölçülendirilir.

Sorunun kaynağı psikolojiktir. Cinsel birleşme sırasında erkekte oluşan gereksiz kaygıların ve aşırı heyecanın bir sonucudur. Genelde partnerine kendini beğendirme ve onu memnun etme kaygısından dolayı ortaya çıkar.

Erken Boşalma Sorunu Nasıl Giderilir?

Bu konuda denenmiş ve başarılı olmuş yöntemler vardır. Bu yöntemlerden bir tanesi de cinsel ilişki sürelerini uzatmaktır. Bunun içinde önerilen bazı pozisyonlar vardır. Erkek boşalacağını hissedeceği zaman, pozisyon değiştirerek bu durumdan bir nebze olsun kurtulabilir. Bazı durumlarda antidepresan ilaçlarından yararlanılır. Tabi ki bu ilaçlar doktor kontrolünde alınmalıdır. Antidepresan ilaçlarının sakinleştirici etkisinden yararlanılır. Ancak en etkili tedavi yöntemi fizyolojik ve psikolojik terapilerdir. Uzman bir doktor eşliğinde çiftlerin beraber uygulayabilecekleri yöntemlerle bu sorun kısa sürede giderilebilir. Genelde erken boşalma sorunu kazanılan yanlış alışkanlıkların bir sonucudur. Bu da bilgisizlikten ve ne yapacağını bilememekten kaynaklanır. Genel olarak terapilerin 2-6 hafta sonrasında kişi artık boşalma kontrolü sağlayabilir. Burada amaç kişinin istediği zaman boşalma sağlayabilmesidir. Açık havada dolaşılması ve bol miktarda oksijen alınması boşalma sorununa getirilen çözümlerden bir tanesidir. Aşk kasları dediğimiz kasları sürekli olarak kullanın. Çiş yaptığınız zaman bir miktarını tutun ve bir süre sonra geri bırakın. Böylelikle kaslarınızı nasıl kontrol edeceğinizi öğrenmiş olursunuz. Aynı şeyi mastürbasyon yaparken de uygulayın. Kendinizi kanıtlamaya çalışmayın. Önemli olan burada her iki tarafın da keyif almasıdır. Aşırı kaygılardan ve gerginliklerden kurtulun. Mümkün olduğu kadar ön sevişme süresini uzun tutun. Bütün bu uygulamaları doktor tavsiyesi ile yapabilirsiniz ve doktorunuzun vereceği diğer tavsiyelerden de yararlanabilirsiniz.

Bu makale 10 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Cem Özlük

Op. Dr. Cem ÖZLÜK, Ankara'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, başladığı tıp eğitimini 2006 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2007 - 2012 yılları arasında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapmış ve Üroloji Uzmanı olmuştur.  Uzmanlık eğitimi sonrasında Şırnak'ta mecburi görevini yerine getirmiş ve görevi esnasında 1500'ün üzerinde başarılı cerrahi vaka ile tamamlayıp üstün hizmet sertifikası almıştır. (Şırnak'ta bir günde dört farklı hastaya laparoskopik nefrektomi yani kapalı yolla kanserli veya çalışmayan böbreğin çıkarılması ameliyatını yaparak oldukça önemli bir başarıya imza atmıştır.) Amerika ve İtalya’da penoplasti (penis estetiği) ve vajinoplasti (vajina estetiği) alanlarında eğitim almış, Yurt dışında 200'ün üzerinde genital este ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
Op. Dr. Cem Özlük
Op. Dr. Cem Özlük
Antalya - Üroloji
Facebook Twitter Instagram Youtube