Ameliyatsız girişimsel radyolojik yöntemler ile varislerinizden kurtulun

Ameliyatsız girişimsel radyolojik yöntemler ile varislerinizden kurtulun

En basit tanımı ile varis vücuttaki toplardamarların çapının artması, genişlemesi ve duvar yapısının bozulmasıdır.

Bacak varislerini iki ana grupta değerlendirmek mümkündür.

Bunlardan birinci grup kozmetik açıdan olan varislerdir. Bunlar herhangi bir sağlık problemine neden olmayıp ancak nadiren bölgesel kaşınma, ağrı gibi müphem yakınmalar oluşturan varislerdir. Bu varislerin tedavisi için güncel olarak en etkili, kolay ve başarılı yöntem köpük veya sıvı skleroterapisidir.

İkinci grup ise hastalık olarak adlandırabileceğimiz halk arasında iç varis olarak adlandırılan; venöz yetmezliktir. Burda sorun kapakçık problemi olup ilerleyicidir. Özellikle bahar aylarında ağrı, gece krampları, kaşıntı, dolgunluk hissi ve şişlik şikayetlerine yol açmaktadır. Tedavi edilmediği durumlarda ilerleyerek ayak bileği veya bacak ön yüzde iyileşmesi çok zor yaralara neden olabilmektedir.

Renkli doppler ultrasonografik inceleme ile venöz yetmezlik olup olmadığı tedavide en önemli basamaktır. Çünkü Venöz yetmezlik, bacak yarasına neden olabilir.

Bu nedenle venöz yetmezlik tedavisi ertelenmemelidir. Yara gelişmeden tedavi edilmesi gerekmektedir.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Özgür Oktay

Uzm. Dr. Özgür OKTAY, 1 Aralık 1976 tarihinde doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine aynı fakülte de 2004 yılında tamamlayarak Radyoloji Uzmanı olmuştur. 2 Yıl boyunca Bilimsel Tanı Görüntüleme Merkezi'nde çalışmalarını sürdürmüş daha sonra Özel İlgi Cerrahi Tıp Merkezi, Özel Gazikent Cerrahi Tıp Merkezi, Özel İrem Tıp Merkezi gibi bir çok kurumda görev almıştır. Uzm. Dr. Özgür OKTAY, 2012 yılında Akut Kalp Damar Hastanesi'nde, Girişimsel Radyoloji Uzmanı olarak çok sayıda anjiyografi ve anjiyoplasti işlemi yaparak, 2014 yılında Kalp Damar Cerrahisi kongresinde poster bildirisinde bulunmuştur. Yine Akut Kalp Damar Hastanesi’nde çalıştığı süre içinde yurt içi ve yurtdışında birden fazla periferik g ...

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
linkedin
Etiketler
Varis tedavisi
Uzm. Dr. Özgür Oktay
Uzm. Dr. Özgür Oktay
İzmir - Radyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube