Saç dökülmesine çare bulundu

Saç dökülmesine çare bulundu

Sağlıklı bir insanda günlük 40 ila 80 tel saçın kaybedilmesi son derece normaldir. Ancak dökülen bu saçların yerine yenilerin çıkması şartıyla. İşte bir takım faktörler nedeniyle dökülen saçların yerine yenilerinin çıkmadığı olur. Bu durumun ortaya çıkmasıyla birlikte kellik sorunu ortaya çıkar.

Özellikle erkeklerde 18 ila 35 yaş arasında görülen saç kaybının temel nedeni hormon dengesindeki değişimden kaynaklanmaktadır. Hormonlardaki aşırı artış kafa derisindeki saç foliküllerinin beslenmesini sağlayan kılcal damarların çapının daralmasına dolayısıyla beslenemeyen saçların dökülmesine neden olabilmektedir. İşte böyle bir durum karşısında saçlarını kaybeden erkeklerin kaybettikleri saçlarının geri gelmesi bu güne kadar pek mümkün görülmüyordu.

Gelişen tıp ve ilaç teknolojileri sayesinde kliniğimizde uyguladığımız PRP, Mezoterapi ve ilaç tedavisi sayesinde saç dökülmesinin önüne geçmek dökülmüş olanların yeniden çıkmasını sağlamak mümkün olmaktadır. 

Komple Saç Tedavisi 

Bu güne kadar uygulanan saç dökülmesi tedavilerinde saç köklerinin beslenmesine dikkat edilmiş ancak ihtiyacı olan diğer faktörler göz ardı edilmiştir. İşte burada mezoterapi ile saç köklerinin ihtiyacı olan ilaçlar doğrudan saç köküne uygulanmaya başlanmıştır. Ayna zamanda içerisinde büyüme faktörünü de barındıran PRP nin bu tedaviye katkısı göz ardı edilmiştir. Kliniğimizde mezoterapinin yanı sıra PRP de uygulanarak saç foliküllerinin gelişip büyümesini sağlamak için gereken tüm işlemler uygulanmaktadır. Bunun yanı sıra hastalara verilen ve her gece kullandıkları saç losyonu da saç köklerinin günlük gelişimine katkıda bulunmaktadır. 

Tedavi 3 aylık bir periyotta uygulanmaktadır. Uygulanan tedaviden alınan sonuçlar son derece yüz güldürücüdür. 

Tedavi öncesinde hastanın saç dökülmesine sebep olabilecek tüm faktörler araştırılmaktadır. Bunun için kan tahlili yaptırılmakta hastanın saç kaybının temel nedeni tam olarak anlaşılmaktadır. Saç kaybının başka bir nedeni var ise bu nedenin de ortadan kaldırılması için gereken işlemler yapılmaktadır.

Bu makale 19 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Rengin Türkgüler

Uzm. Dr. Rengin Türkgüler, Gaziantep'te doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı eğitimini üçüncülük derecesi ile tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. Daha sonra yine aynı fakülte de Kalp ve Damar Cerrahisi bölümünde ihtisas eğitimine başlamıştır. 3 Yıl Kalp Damar Cerrahisi ihtisasına devam etmiş bu dönemde aktif olarak AV fistül ve Varis ameliyatları yapmıştır. Kalp ameliyatlarını asiste etmiş, ameliyat için gerekli safen ven ve radial artel hazırlamıştır. Bu sürenin sonunda ise, Bayındır Hastanesi'nde Kalp ve Damar Cerrahisi bölümünde hasta kabulü yapmış, ardından tekrar uzmanlık sınavına girmiş ve yine başarılı olarak Ankara Dışkapı Yıldırım Bayezit EĞitim ve Araştırma Hastanesi'nde Radyoloji ihtisasını tamamlamıştır. 2011-2013 Yılları arasında Birecik Devlet Hastanesi Şa ...

Etiketler
Saç dökülmesinin tedavisi
Uzm. Dr. Rengin Türkgüler
Uzm. Dr. Rengin Türkgüler
Ankara - Radyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube