Açık rinoplasti nedir?

Her iki burun deliği arasındaki cildi keserek iskelet yapıya ulaşmak için burun cildinin kaldırıldığı tekniğe açık rinoplasti denir.

Açık rinoplasti nedir?

Her iki burun deliği arasındaki cildi keserek  iskelet yapıya ulaşmak için burun cildinin kaldırıldığı tekniğe açık rinoplasti denir.  Genellikle burun ucunda, burun bölmesinde travma sonrası büyük bozukluğu olanlarda veya düzeltme ameliyatı yapılacaklarda tercih edilir. Açık rinoplasti de atılan dikişler uygun yöntem ile atıldığında  birkaç ay sonra fark edilmeyecek şekilde iyileşir.

Bu makale 20 Mayıs 2022 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Deniz Demir

Doç. Dr. Deniz Demir,1976 yılında Trabzon’da doğan Dr Deniz Demir. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinden (Çapa Tıp ) 1999 yılında mezun oldu. Aynı yıl tıpta uzmanlık sınavını kazanarak İstanbul Tıp Fakültesinde (Çapa Tıp ) Kulak Burun Boğaz ihtisasına başladı ve 2004 yılında Kulak Burun Boğaz uzmanı olmuştur. İlk görev yeri olan  Zonguldak Çaycuma Devlet Hastanesi’nde operatör doktor olarak atanmıştır. Aynı yıl yedek subay olarak Ankara GATA Askeri Hastanesi’nde KBB Anabilim Dalında askerlik görevine tabip asteğmen olarak başlamıştır. Askerlik görevini tamamlayıp, 2009 yılında Keşan Devlet Hastanesi’ne tayin olmuştur. 2014 yılında uzman doktor olarak, 2015 yılında ise Yardımcı Doçent olarak Sakarya Üniversite Tıp Fakültesi’nde çalışmalarını sürdürmüştür. Aynı yıl içerisinde Türk Kulak Burun Boğaz Derneğinin eğitim bursuna hak ...

Etiketler
Burun estetiğine dikkat
Prof. Dr. Deniz Demir
Prof. Dr. Deniz Demir
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube