Burun estetiği ameliyatı nasıl olur?

Burun estetiği ameliyatı nasıl olur?

Hasta ve doktorun tercihine göre burun estetiği lokal anestezi altında, sedasyon eşliğinde ya da genel anestezi altında yapılabilir. Burun içi ve/veya dışı yapılabilecek insizyonları takiben septum deviasyonu (burnun orta kısmındaki duvarın eğriliği) düzeltilerek ameliyata başlanır. Bu işlem fonksiyonel açıdan çok önemlidir. Septum deviasyonu düzeltildikten sonra ameliyat öncesinde yapılan plana göre tüm deformiteler tek tek düzeltilir. Burun sırtında hump (kemer) var ise çıkarılır, düzensizlikler giderilir, gerekiyorsa burnun kemik yan duvarları kırılarak burun sırtında gelişen açıklık kapatılır. Burun ucundaki kıkırdaklara yönelik müdahaleler yapılır. Septumdan elde edilen kıkırdaklar ameliyat sırasında çeşitli düzeltmeleri yapmak, dokulara destek olmak veya istenilen şekli vermek için kullanılır. Hasta daha önce başka bir burun ameliyatı geçirmişse ve burun içerisinde yeterli miktarda kıkırdak bulunmuyorsa bu kıkırdaklar kulak veya kaburgadan da elde edilebilir. Başlangıçta yapılan kesiler dikilerek kapatılır. Burun içerisine tampon veya kanama yoksa silikon (borulu nefes almaya izin veren) yerleştirilebilir. Burun önü kan sızıntılarını önlemek için gazlı bez ile kapatılabilir. Burun sırtı flasterlenerek alçı veya özel kalıplarla korumaya alınır ve ameliyat sonlandırılır.

Deri yeniden şekillendirilmiş burun üzerine yatırılır alçı veya ısı ile şekil verilen materyallerle desteklenir. 

Açık ve kapalı burun estetiği nedir hangisi tercih edilmelidir?

Burun uç kısmında yapılan kesi ile burnun tüm yapılarının görülebildiği rinoplastiye açık tüm kesilerin burun içinde olduğu rinoplastiye kapalı rinoplasti adını verebiliriz. Bu iki teknikte yapılan işlemler tamamiyle aynı olup yöntemlerde birtakım farklılıklar vardır.Burun ucuna çok daha eşit seviyede müdahale edebilme ve tüm yapıları bütün olarak görebilme ve müdahale edebilme imkanı olduğundan ben ameliyatlarımda açık rinoplastiyi tercih ediyorum. Bununla birlikte burun ucuna (tip bölgesi) fazla müdahale gerekmediğinde kapalı rinoplastiyi kullanıyorum.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Necmettin Uzunalioğlu

1968 yılında Ankara’da doğdum. İlk ,orta ve liseyi Ankara’da bitirdikten sonra 1984  yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine girdim. Tıp eğitimini tamamladıktan sonra 1990-1995 yılları Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi İhtisasını tamamladım. Uzmanlık tezim Alerjik Rinitli Hastalarda Aşı Tedavisinin Uzun Dönem sonuçlarıdır. 1995-1997 yılları arasında Klinik Şefliği görevini de üstlendiğim Erzurum SSK hastanesinde mecburi hizmetini tamamladım.   1997-2022 yılları arasında Bursa Çekirge Devlet Hastanesinde 2013-2016 yılları arasında Doruk Özel Bursa Hastanesinde çalıştım, halen PEDMER Tıp Merkezinde muayenehane ortamında hastalarıma hizmet vermekteyim.   Uzmanlık dönemi boyunca estetik ve fonksiyonel burun cerrahisi, alerji deri testleri ve aşı tedavisi ve fonksiyonel endoskopik sinüs ce ...

Etiketler
Burun estetiği ameliyatı
Op. Dr. Necmettin Uzunalioğlu
Op. Dr. Necmettin Uzunalioğlu
Bursa - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube