Göz Hastalıkları - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Goz kurulugu ve agrisi

Hocam iyi gunler Gunde yaklasik meslegim geregi 10 saate yakin bilgisayar basinda calisiyorum. Gozlerimi az kirptigim icin gozlerim kuuruyor ve gicirdama hissiyatı oluyor ayni zamanda bas agirisi cekiyorum. Son zamanlarda bir yere baktığımda ilk seferde göremiyorum. 3 4 sny sonunda netleyebiliyorum. Bu durum icin öneriniz var midir? Muayene olup gozluk kullanmak care olabilir mi ya da mavi isik filtreli kullanmalı miyim? Simdiden teşekkürler.

12 Ağustos 2021 04:05
Op. Dr. Alper Aras Doktora Sor

Op. Dr. Alper Aras tarafından cevaplandı.

Çevresel Faktörlü Göz Kuruluğu

Hocam merhaba 22 yaşındayım. Bilgisayar kullanırken gözlerimde batma vs oluyordu fakat önemsememiştim. Bir gün denize gittim, güneş ve suya hayli maruz kaldım. Ertesi gün sağ gözümde ağrı ve yanmayla uyandım. 1 hafta sonra doktora gittim suni göz yaşı verdi fakat 3 aydır iki gözümde kuruluk yaşıyor. Ayrıca göz bebeğine kadar ulaşan damarlanma, kanlanma mevcut. Benim sorum bu kronik mi oldu yoksa düzelecek mi?

12 Aralık 2020 09:04
Op. Dr. Alper Aras Doktora Sor

Op. Dr. Alper Aras tarafından cevaplandı.

Şiddetli kuru göz

Hocam merhabalar 25 yasındayım 7-8 yıldır kontakt lens kullanıyorum. 6 numara miyop, 1 numara astigmat var 3 aydır özellikle tek gözümde olmak üzere kronik göz ağrısı cekiyorum.Doktor şiddetli göz kuruluğu olduğunu söyledi Schimer testi 0 but 1 saniye cıktı. 3 aydır restasis brunac thealoz kullanıyorum ancak ağrım hafiflemek yerine daha şiddetlendi. Göz kuruluğu kronik göz ağrısı yapar mı ? Tedavi olarak baska ne yapılabilir hocam o kadar yoruldum ki ağrı cekmekten

10 Aralık 2020 22:48
Op. Dr. Alper Aras Doktora Sor

Op. Dr. Alper Aras tarafından cevaplandı.

Goz kurulugu , batma

Merhaba, annem 72 yasinda gozlerinde kuruluk var.Ayni zamanda goz icinde irili ufakli taslar olusmus, iri olani aldilar ancak kucukler gozdw etin icine gomulu oldugu icin mudahale edilemeyecegi yonunde bilgi verdiler.Gozlerin deki batma rahatsiz ediyor.Konu hakkinda degerli goruslerinizi rica ederim.

13 Ekim 2020 20:54
Op. Dr. Alper Aras Doktora Sor

Op. Dr. Alper Aras tarafından cevaplandı.

Göz kuruluğu

Doktor bey merhabalar , benim hikayem uzun ama çok kısa bir sorum olucak , benim gözümde 2 yıldır kuruluk var 15 sene önce lazer olmuştum şu an Az bir gözümde astigmat bir gözümde miyop var , ayrıca 2 yıl önce bebek tedavisi sırasında hormon kullandım birde yanlış reçete sonucu yüksek kortizon almışım çok şişmiştim sonra değerlerim normale döndü herşeyime baktırdım iyi, 5 kere ayrıntılı göz taraması oldum kortizon zarar vermişmi diye çok şükür normal bir tek kuruluk var, nöroloji mrlar falan herşey iyi çıktı.Şimdi yakın görüşte iyiyim ama uzak bakışta astigmat gibi oluyor netlik gidiyor buda devamlı sarhoş gibi yapıyor beni , göz kuruluğundan gece sabah uyanınca gözlerim yapışık oluyor elimde açıyorum yanma da var sabit bakınca rahatlama va...

3 Eylül 2020 09:43
Op. Dr. Alper Aras Doktora Sor

Op. Dr. Alper Aras tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube