Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 1159 soru cevaplandı.

Geri Kalma

Hocam Ben Hayatım Boyunca Yaşıtlarımdan Hep GEri Kaldım Lisedeyken İlkokul Çocuğu gibiydim Ergenliğe 14.5 Yaşlarımda Gibi Girdim Ama SAdece Koltuk Altım Ve Testis Bölgelerim Kıllandı Göğüs Ve Sakllarımda 18 Yaşlarımın Sonlarında Doğru Harekettilik Başladı Yaşım 20 Oldu Ama Hala Tam Anlamıyla Kendimi Yetişkin Biri Gibi Göremiyorum Aynaya Bakamıyorum Bu Yüzden 2 Senedir Üniversiteye Gitmekten Çekindim Hep Yaşıtlarımdan Geri Kaldım Hocam Lütfen Yardım Edin Sizide Yoruyorum Şimdiden Teşekkürler

26 Aralık 2021 15:18
Doç. Dr. Nuri Haksever

Doç. Dr. Nuri Haksever tarafından cevaplandı.

Geçmeyen Kulak ve Boğaz Ağrısı ile Boyunda Bası

Ramazan Hocam merhaba, Ultrason sonucum şu şekilde: "Sağ tiroid lobu 29*25*57, sol 35*33*55 mm boyutlarında olup istmus kalınlığı artmıştır (11 mm). Tiroid bezi instratorasik uzanım göstermektedir. Sol lobda büyüklükleri 26 mm çapta, sağ lobda 28 mm çapta iyi sınırlı nodüller izlendi. Her iki juguler zincirde kısa çapı 1cm'ye ulaşmayan reaksiyonel görünümde lenf nodları izlendi." Bununla birlikte yaklaşık 2 aydır boğaz ve kulak ağrısı ile boynumun sağ tarafında kuvvetli bir bası hissediyorum, bazen nefes alamayacağımı düşünüyorum. Yine yüzümde ve gözlerimde şişlik ile kabızlık problemim var. Buna rağmen kan testimde T3,T4 ve TSH ile CRP değerlerinin tümü referans aralığında çıktı. Şikayetlerimden dolayı KBB'ye göründüm farenjit teş...

16 Aralık 2021 08:35
Prof. Dr. Ramazan Sarı

Prof. Dr. Ramazan Sarı tarafından cevaplandı.

Lab sonuç değerlendirme

Merhaba hocam. Annemin birden fazla rahatsızlığı var. Kilo sorunu var. Böbreklerle ilgili sıkıntılar var dedi doktor. Kolesterol, gizli şeker , yüksek tansiyon vb. Çok problem var. Şu tahlilleri nasıl yorumlamak lazım acaba? Belirgin bişey görüyor musunuz? Şimdiden teşekkürler Tsh 0.12 Glukoz (serum/pl) 126 (ref ara 70-99) Üre (ser/pl) 53 (ref ara 17-43) Kalsiyum (ser/pl) 10.73 ALT 95 (ref ara 0-35) AST 43 ( ref ara 0-35) LDL kolesterol 174. (Ref ara 0-130) trigliserid 171 (ref ara 0-150) Hba1c. %6.8 ( ref ara 3,5-5,6)

13 Kasım 2021 16:24
Prof. Dr. Ramazan Sarı

Prof. Dr. Ramazan Sarı tarafından cevaplandı.

Karı alt ağrısı

Hocam Sa. iyi günler.Sağ karın alt bölgede uzun zamandır ağrı vardı.Hareket halinde iken ve çalışırken ağrı artıyor ve kasığa ordan testise ve bacaga vuruyordu.Yatarken ve dinlenirken ağrı azalıyordu.Ultaron çekildi herni izlenmedi dendi.En son mr çekildi.Sonucu: Bilateral inguinal bölgerde 1-1.5 cm boyutlarında multiple LAP ile uyumlu sinyal değişiklikleri izlenmektedir. İnceleme alanında izlenenen skrotum içerisinde,sağ testis normal konfigürasyonda ve sinyal özelliğindedir.Ağrı kesici ve antibiyotik kullandım bir süre ama ağrı halen devam ediyor.Üroloji doktoruna gittim bizlik birşey yok dedi.genel cerrahiye gittim.oda bu mr ı çektirdi.bizimle alakalı değil dedi.Hocam bu sonuç neyi gösteriyor ne yapmalıyım.bu ağrıyla yaşamalımıyım.Yardım...

27 Ekim 2021 08:57
Doç. Dr. Yusuf Aydın

Doç. Dr. Yusuf Aydın tarafından cevaplandı.

Yuksek tansiyon

Hocam değerli cevabınıza tesekkurler birsuredir üzerimdeki yorgunluk için durun verdiği coversly10 ilacını öneriniz üzere yarim içtim üzerimdeki yorgunluk tamamen gitti demekki tansiyondanmış bu ilacı 5 mg olarak devamlı almamın sakincasi olurmu dr olmaz dedi ama size güvendiğim için görüşünüz benim için onemli ayrıca yemeklere ayrıca tuz koymuyorum başka öneriniz varmi ayrıca hergun 100 mg coraspin içiyorum ikisini beraber alsam olurmu

8 Eylül 2021 12:19
Doç. Dr. Yusuf Aydın

Doç. Dr. Yusuf Aydın tarafından cevaplandı.

Tansiyon yukselmesi

Hocam saygılar son günlerde tansiyonumu olctugumde9a 15 çıkıyor ilaca başlamadan evvel nasil bir tutum içinde olayım coversly10 .mg onerildi bana tavsiyeniz yokmu bu ilacı içersem önemli sakincasi varmi tesekkurler

7 Eylül 2021 16:20
Doç. Dr. Yusuf Aydın

Doç. Dr. Yusuf Aydın tarafından cevaplandı.

tip 2 diyabet olma riskim nedir çok endişeliyim ne yapmam gerek

hocam merhaba ben 22 yaşında tıp fakültesi dönem 4 öğrencisiyim. yaklaşık olarak 6 ay boyunca tsh düzeyim normalin biraz üstünde olmasından dolayı levotiron kullandım 1 ay 25 mg sonrasında 50 mg. tsh seviyem 2 seviyesine düştüğünde doktorum 6 haftalığına bırak bakalım düzelmiş mi emin olalım dedi ve bıraktım ancak bugünkü kontrol tahlilimde 4.23 olarak çıktı bırakalı 1 ay olmasına rağmen 2 katına çıkmış. onun dışında açlık insülin seviyem 12 idi ve homa-ir 2.3 civarındayken şu an homa-ir 3.08 açlık insülinim 14.7 açlık şekerim 85. boyum 1.58 kilom 51.9(tok). ürik asit 5.9(üst seviye 5.7), alt 39 (üst seviye 33), hdl 76(üst seviye 65) hgb 14.8 (üst seviye 14.6) mchc 35.5 (üst seviye 34,7) tsh 4.23 (üst seviye 4.2) geri kalan değerler sınırla...

26 Ağustos 2021 19:48
Doç. Dr. Yusuf Aydın

Doç. Dr. Yusuf Aydın tarafından cevaplandı.

PTH ? KORTİZOL?

Merhaba, oğlumun TSAT% = 10,1 FER=39 25-HİDROKSİ VİT. D=17,5 DEMİR=37(DÜŞÜK ?) DEMİR BAĞLAMA=330 KALSİYUM=9,4 PARATHORMON=103,7 (BU DEĞER YÜKSEK KORKMA MIYIM?) KORTİZOL=2,0 (DÜŞÜK) HDL KOLESTEROL=72 DİĞER DEĞERLER NORMAL BAZILARINI YARDIMCI OLUR DİYE BELİRTTİM. TİROİD USG VE TÜM ABDOMEN USG HENÜZ BAKILMADI EYLÜL 2 DE BAKILACAK. KAN SONUÇLARI PTH VE KORTİZOL BENİ ÇOK ENDİŞELENDİRDİ ASLINDA EVHAMLI BİRİ DEĞİLİM. GENEL BİR KONTROL İÇİN GİTMİŞTİK.2019 DA BU DEĞERLER NORMAL ÇIKMIŞ. boy:157,5 kilo=59,7 2009 doğumlu 12 yaş 4 ay (kilo fazlalığı maalesef salgından sonra oldu. HOCAM ÇOK MERAKTAYIM YARDIMCI OLUR AYDINLATIRSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.

21 Ağustos 2021 10:36
Doç. Dr. Yusuf Aydın

Doç. Dr. Yusuf Aydın tarafından cevaplandı.

Uzun süren karın ağrısı

Merhaba ben yaklaşık 1 yıldır karın ağrısı çekiyorum birçok dalda doktora gittim en son gittiğimde , Her iki over normalden büyük ve polikistik görünümdedir Douglasta 22mm kist izlenmektedir sol over orjinli egzofitik follikül kisti yaziyor , nasıl bir tedavi izlenmeli? tedavi edilmeli mi? Teşekkürler.

7 Ağustos 2021 03:00
Prof. Dr. Ramazan Sarı

Prof. Dr. Ramazan Sarı tarafından cevaplandı.

Halsizlik çabuk yorulma kan tahlili

İyi günler hocam. Halsizlik çabuk yorulma gibi şikayetlerim nedeniyle kan tahlili yaptırdım; demir 97, demir bağlama kapasitesi (UIBC) 163, ferritin 38,92 vitamin B12 378,4/ vitamin D3 22.9 / açlık şekeri 89, tsh 1,34 çıktı. 28 yaşında bayanım sonuçlarım düşük mü hocam ilave ilaç kullanmam gerekir mi.Şimdiden teşekkür ederim.

17 Temmuz 2021 14:26
Doç. Dr. Yusuf Aydın

Doç. Dr. Yusuf Aydın tarafından cevaplandı.

Üşüme ve Terleme

Hocam merhabalar, 20 yaşındayım 30 dakikalık tempolu yürüyüş yaptığımda sırt göğüs kasık bacak kollarımda terleme oluyor eve gelip bakıyorum resmen buz gibi hissediyorum buraları, bununla beraber başka bir belirtim yok sayılır belki nefes açlığı oda benim panik atağım ve anksiyetemin sonucu galiba...Sizce araştırılması gereken önemli bir şey mi çok rahatsız ediyor.. Ve ilginçtir hocam spor salonunda bu şekilde terleme hatırlamıyorum.. Cevabınızı iple çekiyorum hocam şimdiden size bolca teşekkürlerimi sunuyorum..

15 Haziran 2021 23:15
Prof. Dr. Ramazan Sarı

Prof. Dr. Ramazan Sarı tarafından cevaplandı.

HEYET RAPORU

Merhaba size samsundan yazıyorum.Kamuda calışıyorum basımdan talıhsız bır olay gectı ve soruşturma sonucunda tayınım baska ılçeye cıktı.Mahkemeye verdım avukatım bır aya bellı olur dedı yurutme durdurma cıkıp cıkmıcagı..Bende bu bır ayda su korona ortamında arabamda yok toplu tasımalarda rıske gırmek ıstemıyorum..Heyet raporu almak ıstıyorum 40 gun falan yuksek tansıyonum var kalpte rıtm bozukluğuda var bronşektazım var ayrıca gecende psıkiyatr dan aldığım depresıf nöbet tanım var KARACİĞER YAĞLANMASI VAR KOLTUKALT TERLEME SIKINTISI VAR D VİTAMINI EKSIKLIĞI VAR VE BUNABAGLI GALIBA BAZEN HALSIZ KALIYORUM KOLESTROL VAR basvursammı verırlermı yoksa boşa uğrasmayınmı dersınız?basvur dersenız hangı hastalığım daha garantı olur?kardıyolojımı psık...

5 Haziran 2021 16:15
Prof. Dr. Erol Bolu

Prof. Dr. Erol Bolu tarafından cevaplandı.

Prolaktin ve fsh yüksekliği

Merhaba, adetimin ikinci günü yapılan kan testi sonucunda prolaktin 64 FSH 12 çıktı. Hipofiz bezi mr ında mikroadenoma rastlanmadı sadece 3.3 mmlik bir rathke cleft kisti görüldü. Kadın doğuma gittiğimde ise 4 cmlik bir basit kist görüldü. Doktorum fshımın yüksek çıkmasının erken menopoza yorulabilecegini, prolaktin yumurtalıklarımi bozduğunu ama yine de bir endokrin doktoruna sormamı ve dostinex kullanmamı önerdi. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz, dostinex kullanmalı mıyım?

4 Haziran 2021 15:38
Prof. Dr. Ramazan Sarı

Prof. Dr. Ramazan Sarı tarafından cevaplandı.

Tsh yüksekliği

Merhaba yusuf bey ben dogum yapali 2.5 ay oldu. Gebelik döneminde tsh hep 10'un altında t4 normaldi. Dogumdan 2 ay sonra t4 ve tsh ikisi de düşüktü tsh 0,039 cikmisti bir endokrinoloji bölümüne gittim tahlil sonuçlarım bu sefer Tsh 46 referans araligi 0,27-4,22 T4 3,13 araligi 9,3-17 T3 0,99 araligi 2-4,4 Estrad ol 10,2 araligi 60,4-232 Kortzol 217 araligi 60-184 Growoth, fsh,lh normal aralikta . 15 gun arayla 0,039 olan tsh nin birden 46 ya çıkması normal mi Simdi randevu bulamıyorum kontrolüm 25 gun sonra ne yapmalıyım? İlgilenip cevap yazdığ

7 Mayıs 2021 07:16
Doç. Dr. Yusuf Aydın

Doç. Dr. Yusuf Aydın tarafından cevaplandı.

Kolesterolyuksekligi

Kolesterolyuksekligi Kolesterolyuksekligi saygilar bir yil aradan sonra yaptigim tahlilde hdl42 ldl175 tjol 223 trig167 yalniz tahlili ac karnina yaptim ama. bir cay kadigi corekotu yagi ixtim bu degerlere etki etmis olabilirmi ldlyi dusurmek icin hergun yarimsaat yuruyorum baska ne yapabilirim her gün 7zeytın hafyada3yumurta haftada 3kere bir tatlı kaşığı tahınpekmez karışımı yiyorum hbac1 5.2 dusuk cikti gunde 2gram metformin iciyorum bir gram a indireyimmi her gün bir bardak kefir ıcıyorum bunun ldlyı yükseltme tehlikesi varmı ayrıca oruc tutuyorum ogleden sonra safra kesei tarafinda agri oluyor sag tarafa yatinca gidiyor ne olabilir dadece ramazanda oluyor

23 Nisan 2021 21:13
Doç. Dr. Yusuf Aydın

Doç. Dr. Yusuf Aydın tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube