.Z
Soru Sahibi
12 Aralık 2021 14:57

Uykuda Tansiyon,Nabız normal iken Kalp Çarpıntısı

Hocam,Yıllardır Yüksek Tansiyon için Tensinor 50 ve Delix 5 mg ilaç kullanıyorum.İlaçlarla Tansiyon normal değerler altında seyrediyor.bir bucuk yıl önce sadece uykuda nabız tansiyon normal değerlerde iken başladımı kendiliğinden durmayan ve bende hiç bir şikayete yol açmayan hızlı Kalp atışları oluyordu.Tansiyon,Ritim Holteri,Eko,Efor testi Ekg.kalpte hiç bir sorun hala yok.Kan değerlerim normal.Psikiyatriye gidip Anksiyete için Çitoles önce 5 sonra 10 altı aydan beri 20 mg.ile devam ediyorum.20 mg.ile Kalp çarpıntısı durdu veya çok az oluyorsa uykuda duymuyorum.Hocam,Tıpta bunun adı ne olabilir.Anksiyete kaynaklı ise gündüz neden olmuyor.Huzursuz Bacak,Kalitesiz uyku,Magnezyum eksikligi başlıca nedenler olabilirmi?Magnezyumum 1800 normal ama Kardiyolog 2000 üstü olmalı demişti.Görüşleriniz benim için çok deverli.Nasıl bir yol izlemeliyim.İyi calışmalar.

0
2 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (2)

İyi günler, Çarpıntı ataklarınız ritim holter takıldığı gün de olmuş ve bu holterde sinüs taşikardisi olarak teyid edilmişse çarpıntılarınızın anksiyete kaynaklı olduğundan emin olunabilir. Ancak bazen holter takıldığı gün olmasını beklediğimiz ritim bozukluğu atakları olmayabiliyor ve yakalanamayabiliyor. Çarpıntı şikayetiniz olduğunda nabzınızı kontrol etmeniz yeterli, nabız 140'ın altındaysa hiç endişe etmeden mevcut tedavinize devam edin. Magnezyum değerlerinin referans aralıklarında olması yeterlidir, 2 üzerinde olması tercih edilir, ancak 1.6'yı (yani 1600) referans alan laboratuarlar da var. Bunun altına düşerse mutlaka takviye önerilir. Geçmiş olsun.

21 Aralık 2021 08:56
.Z
Soru Sahibi

İki kere Ritim holteri ile tespit edilemedi.Buna göre Psikiyatriye gitmem önerildi.Anksiyete için Çitoles verildi.Carpıntım kayboldu.Nadiren olsada çok hafif oluyor. Hocam, Tensinor kullandığım için siddetli Kalp atısım Nabız hiç bir zaman 50-70 geçmiyor.Beni çok rahatlattınız sağ olun iyi ki varsınız.Kardiyolağa en son 15 Ay önce gittim.Genel kontrol amaçlı hiç bir şikayetim olmasada gitmelimiyim?İyi calışmalar dilerim.

21 Aralık 2021 15:41

Elbette kontrol amacıyla tekrar gidilebilir, geçmiş olsun.

22 Aralık 2021 09:00
Doç. Dr. Zekeriya Arslan
Doç. Dr. Zekeriya Arslan Kardiyoloji

Yazar toplam 499 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Kalp sintigrafisi Doç. Dr. Zekeriya Arslan
Düşük şiddetli iskemi Doç. Dr. Zekeriya Arslan
Kalbin hızlı atmasi Doç. Dr. Zekeriya Arslan
Ekstrasistol ilaç Doç. Dr. Zekeriya Arslan
ritim holter Doç. Dr. Zekeriya Arslan
Kardiyoloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Akın Torun
Uzm. Dr. Akın Torun Kardiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube