Açıkçası antidepresan ilaçlarının büyük bir çoğunluğun yan etkilerinin aşırı derecede olumsuz olduğunu biliyorum. Büyük bir çoğunluğunda; zihin karışıklığı, sersemlik, hafıza kaybı gibi istenmeyen derecede yan etkiler görülmektedir. O açıdan psikoloji doktoruna gideceğim fakat kullanacağım ilaçlarda yukarıda belirttiğim tarzdaki durumların olmasını istemiyorum. O açıdan takıntı hastalığı mevzusunda yukarıdaki olumsuz belirtiler olmadan kullanabileceğim ilaçlar var mıdır? Eğer varsa buradan bu hastalık açısından ilaç isimlerini yazabilir misiniz? Doktora bizzat gittiğim zamanda bu ilaçların isimlerini, tavsiye amaçlı aldığımı kendisine belirtirim. Eğer takıntı hastalığı açısından bütün piyasadaki ilaçlarda yukarıda bahsettiğim etkiler görülüyorsa şayet doktora gitmekten ve ilaç almaktan vazgeçeceğim. Bu konu hakkında bilgi vermenizi temenni ederim.
Görkem Bey en basit ağrı kesici ilacın bile yan etkisi vardır. bu yan etkiler milyarda bir görülse bile yan etki olarak yazılması gerekmektedir. o yan etkilerden bazılarını tabii ki siz de kullandığınız takdirde yaşayabilirsiniz. fakat bu yan etkiler sizi çok rahatsız ediyorlar ise ilaç kullanmadan uzman bir psikoloğa giderek psikoterapi alabilir ve "takıntı"larınızdan psikoterapi desteği ile kendi çabalarınızla kurtulabilirsiniz. psikoterapinin (gerçekten yetkin bir terapist olduğu taktirde) size faydalı olabileceğini öngörüyorum ve herhangi bir yan etkisi de yok... ilaç kullanımı ve yan etkileri ile ilgili psikiyatristinizle görüşmenizin çok daha uygun olduğunu belirtmek isterim. en kısa zamanda "takıntı"larınızla tanışmanız ve farklı davranabilme cesareti kazanmanız dileğiyle...
Hocam, bugün bir poliklinikte yani psikoloji (psikiyatri) bölümünde Ruh Sağlığı Ve Hastalıkları uzmanı olan bayan bir Doktor ile görüştüm. Üstte yer alan yazımın detaylarını anlattım. Kendisi de hastalığımın adına Obsesif dedi… Tedavi içinde Prozac şurup adlı ilacı yazdı. 1 ay kullan dedi ve 1 ay sonra tekrar gelmemi söyledi. Etkisinin olup olmadığına bakıp ona göre ilaç takviyesi veya değişikliği yapabilirim, diyor. Hocam, bu durum doğru bir tedavi yöntemi midir? Bu ilacın uzun vadede etkisi ve faydası olur mu? Şahsımın hastalığına hitaben, verilen ilaç hakkında ne düşünüyorsunuz? Bu konuda hakkında bilgi vermenizi temenni ederim.
görkem bey size ilacı yazan bir psikiyatri uzmanı yani uzman doktor. benim uzmanlık alanım psikoterapi ve bir tıp doktoru olmadığımdan dolayı ilaçlarla ilgili bilgi veremeyeceğimi belirtmek isterim. fakat obsesif kompulsif bozukluğun ilaç tedavisinin mümkün olduğu kadar ilaçla birlikte ya da tek başına psikoterapinin de faydaları bilimsel olarak kanıtlanmış verilerdir. size psikiyatristinizle görüşüp ilaçlarınızla ilgili kararınızı aldıktan sonra uzman bir psikologdan psikoterapi almanızı öneririm.