Doktorsitesi.com

merhabalar doktor bey ben ejimle 52 kilo oldum ama 1 aydirda yiyorum tekra

AK

Ays*** K***

12 Şubat 2008
merhabalar doktor bey ben ejimle 52 kilo oldum ama 1 aydirda yiyorum tekrar rejime basliycam,kilo almaktan korkar oldum .rejime baslasam bi sakincasi olurmu sizce bi yiyip bi rejim yapmak nasil olur?bide 3gun yemek 2 gun yemmeek mesela kilo aldirirmi bide yiyip 3 litre su icmek gun icinde metobolizmayi calistirir ve yedigmizi yakarmiyiz tesekurler
2 cevap
52 görüntülenme

Cevaplar (2)

Uzm. Dyt. Turgay Köse

Uzm. Dyt. Turgay Köse

Diyetisyen
Merhabalar, Düzensiz bir beslenme alışkanlığı sonucu kilo almaya mahkumsunuz. Düzenli olarak beslenmeye, aç kalmamaya özen gösterin. Gün içinde 3 saatte bir beslenmeye çalışın. Sık sık diyet yapmak psikolojinizi de bozabilir, bence bu kiloyu korumak adına haftada 3-4 gün 45'er dakika yürüyüş vs yapın. Bayanlara günde 10 barak su içmeleri yeterli gelmektedir. Besinlerin sindirimi ve metabolizmanın çalışması üzerine olumlu etkileri vardır.
14 Şubat 2008
AK
mankenler dedigi bigun buyuk pizza yedigimde ertesi gun yediklerime dikket edip daha az yiyerek formumu koruyorum diyo,yani hicmi pizza yemiyelim hep sebzemi yiyelim
14 Şubat 2008
Uzm. Dyt. Turgay Köse

Uzm. Dyt. Turgay Köse

Diyetisyen
Elbette hayır, bitkisel hayatta değiliz. Ancak bir öğün kaçırırsanız diğer öğün az yiyerek kompanse edebilirsiniz. Ya da biraz egzersiz yaparak yediklerinizi yakma / harcama yoluna gitmelisiniz. Bana kalırsa büyük boy yiyene kadar küçük boyu tercih etmeli, yanında da gazlı içecek yerine maden suyu veya ayran tarzı bir içecek seçmelisiniz.
18 Şubat 2008