Zencefil ve faydaları

Zencefil ve faydaları

Yerelmasına benzer dış görünüşü ile zencefil, boyu bir metreye kadar büyüyen, ince-uzun yapraklı, sarı-kırmızı renklerde çiçekler açan, kök yumruları baharat ve ilaç olarakkullanılan bir bitkidir. Doğanın mucizelerinden olan zencefilin ataları uzun yıllara uzanan Zencefilgiller familyasından gelir. Tropik ya da yarı tropik iklimlerde yetişen zencefil en çok Çin, Hindistan, Endonezya, Vietnam, Japonya gibi ülkelerde yetişir.

ZENCEFİLİN FAYDALARI

* Kuvvetli bir Antioksidandır.
* Solunum yollarını temizlemekte yardımcı olur. zencefil-ve-faydalari-4
* Bal ile karıştırıldığında öksürüğe iyi gelir. * Kalsiyum, fosfor, demir, B ve C vitamini içeriyor.
* Bağırsaktaki gazı atmak için oldukçaetkilidir. zencefil-ve-faydalari-3
* Mide bulantılarını giderir.

* Kolesterolü düşürür. zencefil-ve-faydalari-2
* Romatizmal rahatsızlıklarda tavsiye edilmektedir.
* Hafızayı güçlendirir. zencefil-ve-faydalari
* Baş ağrısına iyi gelir. Size sunduğumuz bu bilimsel verilerin ışığında sizlerin de mutlaka diyetisyeninize danışarak porsiyon miktarlarınızı belirlemeniz gerekecektir. Aksi takdirde sağlığınızı etkileyecek belki de geriye dönüşü zor olan hasarlar bırakacaktır.

”UNUTMAYIN HERKESİN METABOLİZMASI VE BESİNLERE KARŞI DUYARLILIK EŞİĞİ FARKLIDIR…

DİYET KİŞİYE ÖZELDİR”

Sağlıklı Günler Dilerim

Diyetisyen Serpil Parlak

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Serpil Parlak

Dyt. Serpil PARLAK, 1981 yılında Ankara'da doğmuştur. İlk üniversite eğitiminin ardından Doğu Akdeniz Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nde ikinci üniversite eğitimine başlamış ve "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Doğu Akdeniz Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü Öğrencilerinin Çocuk Beslenmesi Konusunda Bilgi Düzeylerinin Saptanması" başlıklı tezi ile mezun olarak Diyetisyen unvanı almıştır. Beslenme ve Diyetetik alanındaki seminerini ise “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Doğu Akdeniz Üniversitesi Okul Öncesi 3-6 Yaş Dönem Çocuklarının Beslenme Davranış İlkeleri” konusunda vermiştir. Üniversite eğitimi esnasında "Otizmli Çocuklarda Çocukluk ve Adolesan Döneminde Kilo Kontrolü ve Yönetimi" konusunda da çalışma yapmış olan Dyt. Serpil PARLAK, 2014 yılı Kasım ayında  “Metabolik - Bariatrik Cerrahi: Multidisipliner yaklaşım” ve ...

Etiketler
Şifalı bitkiler
Dyt. Serpil Parlak
Dyt. Serpil Parlak
Ankara - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube