Zayıflama ilaçları

Zayıflama ilaçları

ZAYIFLAMA İLAÇLARI

Son günlerin modası ise zayıflama ilaçları.

ZAYIFLAMA ILAÇLARI NEDİR? ilacımsıdır. Çoğunluğun üzerinde Türkçe yazı yok, İngilizce veya Çince karışımı bir takım yazılar var ama içeriğe ait İngilizce dahi bir açıklama yok. Paketlerin üzerinde, ancak bir bitki bilimi uzmanın anlayabileceği bir kaç maddenin Latince ismi veriliyor, eczanelerde satılıyor. Gıda mıdır? Destekleyici besin midir? Bilinmiyor, yazılmıyor. İlaç olarak da kabul edilmemiş, aksi halde T:C.Sağlık Bakanlığı ruhsatı gerekirdi. Çoğu ruhsatsız, ama bazılarına Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ruhsat bile vermiş! İÇERİĞİNDE Çoğu zayıflama ilaçlarının içinde bitkiler veya bilinen bazı tıbbi maddeler olduğu belirtiliyor. Muhtemelen, bu ilaçların içine metabolizmayı hızlandıran, ancak yasal olarak kullanılması yasak olan, sağlığa zararlı, ölçümcül bazı maddeler ekleniyor ama formulde belirtilmiyor. Bazı ürünlere de içinde bol iyot bulunan yosunlar ekleniyor.

İYOTUN FAZLA ALINMASI: Tiroit isimli organımızın ürettiği hormonun hammaddesidir. Bol iyot aldığınızda bol tiroit hormonu üretirsiniz ki bu da metabolizmanızı hızlandırır. Gereğinden fazla tiroid hormonu zararlıdır, hastalık yapar, öldürebilir! Tiroidin gereğinden fazla hormon ürettiği duruma Zehirli Guatr (hipertiroidizm) denir, ilacı kullananın ilk dikkatini çeken şey ani kilo kaybıdır! İşte çoğu zayıflama ilaçları bu şekilde zayıflatıyor; geçici veya kalıcı tiroid hormon fazlalığı (Zehirli guatr) yapıyor. Yani, zayıflama ılaçları kullanmakla gereksiz yere yüksek doz tiroid hormon hapı almak arasında hiçbir fark yok!

FAZLA TİROİD HORMONU NE YAPAR? Metabolizmayı hızlandırır, kalbin ritmini hızlandırır, terlemeyi artırır, sık dışkılamaya neden olur, sıcağa tahammülsüzlük oluşur, ishal, bulantı, saç dökülmesi, ellerde titreme, sinirlilik, öfke patlamaları, adet düzensizliği, yüksek tansiyon, bazı hastalarda beyin kanaması oluşturabilir. Tiroid fonksiyonlarının bozulmasına bağlıdır. Tiroid fonksiyonlarındaki bu bozulma, kalıcı olabilir. TARIM VE KÖY İŞLERİ BAKANLIĞI RUHSATI Bu denli kapsamlı etkileri olan bir “ilacımsı” maddeye Bakanlık, ruhsat vermeden önce yetkin hekimlerden mutlaka görüş almalıydı. Bu ilacımsıT.C. Sağlık Bakanlığınca titizlikle incelenip ruhsatlanan bir çok ilaçtan daha kapsamlı tıbbi sonuçlar doğurabilecek potansiyele sahiptir.

TİROİD Zayıflama ılaçları ve “metabolizma hızlandırıcısı” adıyla satılan bütün besinlerin içinde çoğunlukla “iyot” vardır. Bu fazla iyot, özellikle tiroid fonksiyonlarını bozmaktadır. Özellikle, bazı tiroid hastalıklarında fazla iyot, bir“zehir”dir. Haşimato hastalığı denilen ve erişkin kadınların yaklaşık %5-10’unda görülen tiroid iltihabında fazla iyot, hastalığa neden olan antikorların üretimini artırarak hastaya büyük zarar vermektedir. Aynı şekilde, zehirli guatrı olan hastaya fazla iyot verdiğinizde “tiroid krizi” adı verilen ölümcül bir durum ortaya çıkar.

ZAYIFLAMAK UĞRUNA SAĞLIĞINIZDAN OLMAYIN............

Bu makale 6 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Aydın Gül

Etiketler
Zayıflama tedavisi
Dyt. Aydın Gül
Dyt. Aydın Gül
Muğla - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube