Yara bakımlarında ozon tedavi

Yara bakımlarında ozon tedavi

Yara bakımlarında Ozon tedavisinin çok yararları vardır.

Yara bölgesinin oksijenlenmesini ve daha iyi kanlanmasına yardımcı olur. Yara bölgesinde enfeksiyonun kontrol edilmesine ve yok edilmesine yardımcı olur. Yeni doku oluşumu sağlar. Bağışıklığı güçlendirerek hızlı iyileşme sağlar. Yara bölgesine Torba Ozon yöntemi, major ozon uygulaması ve ihtiyaca göre yara içine ilave ozon enjeksiyonu ile tedaviler yapılmaktadır. Seans aralıkları hastaya göre değişir. Hastalara uygulama sonrası Ozon Yağları ile bakımlar yapılmaktadır. Yara iyileşmesini hızlandırmak için hastanın durumuna göre yara etrafına veya içine Ozonlu PRP enjeksiyonu uygulamaları da oldukça yüz güldürücü sonuçlar vermektedir. Yara iyileşmesini hızlandırmak için doğru beslenme modelini ve gerekli D3 vitamini, magnezyum, K2 vitamini, folik asit , kollajen,vitamin B12 gibi doğru gıda takviyelerini unutmamak gerekir.

Bu makale 17 Ekim 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Ellialtıoğlu

Yard. Doç. Dr. Ayşegül ELLİALTIOĞLU, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1996 yılında başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, 2001 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Ana Bilim Dalı'nda tamamlamıştır.

Beşyüzevler Hayat Hastanesi, Galatasaray Spor Klünü, Esenler Hayat Hastanesi, Özel İstanbul Hospital, Özel Akgün Tem Hospital ,Özel Bilgi Üniversitesi öğretim görevlisi gibi bir çok kurumda görev almış olan Yard. Doç. Dr. Ayşegül ELLİALTIOĞLU, mesleki çalışmalarına İstanbul/Bakırköy'de bulunan Muayenehane & Ozon Sağlık Merkezi'nde devam etmektedir.

İnstagram : dr.aysegulellialtioglu

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
youtube
facebook
Etiketler
Ozon tedavi
Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Ellialtıoğlu
Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Ellialtıoğlu
İstanbul - Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube