Yağsız beslenme hatası

Yağların zararlı olduğu yanılgısına ne kadar çabuk inandık değil mi ?

Yağsız beslenme hatası

Yağların zararlı olduğu yanılgısına ne kadar çabuk inandık değil mi ?

 

Yağlar zararlı, kalorisi fazla diye hayatımızdan çıkardık. Salataya yağ eklemedik, yemeklere 1 tatlı kaşığından fazla yağ koymadık, aman 3 zeytinden fazlasını yeme kilo alırsın gibi söylemlere maruz kaldık.

 

Yağlar yerine ne yedik peki ? Bol bol karbonhidrat aldık. Ekmekler, pilavlar, sözde light-form bisküviler,bol bol meyve yedik.

 

Sonra ne oldu ? Karbonhidratlar çabuk sindirildi açlık krizleri yaşadık. İnsülin tavan yaptı, insülin direnci oluştu. Kilo aldık, obez olduk. Diyabet hastası olduk. Kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, kanser ile boğuştuk.

 

Her zaman söylüyorum bizim asıl düşmanımız insülin ve kan şekerinin yüksek olması. Yüksek olmasının nedeni ise karbonhidratlar. Düşmanı başka yerde aradık ve asıl düşmanı dost bildik. Yanlış yaptık.

 

Sağlıklı yağlardan korkmayın onlar bizim dostumuz.

Bu makale 8 Ağustos 2023 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dyt. Ersan Yavuz Yılmaz

2019 yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden iyi bir derece ile mezun oldum. Okul stajı, aile sağlığı merkezi stajları, hastane stajları, huzurevleri stajları, özel sektör stajları yaptım. Mezun olduktan kısa bir süre sonra iş hayatına başladım. Ve sizlere doğru bilgileri aktarmaya devam ediyorum. Günümüzde hiçbir şey sabit kalmıyor her şey değişiyor. Buna sağlık da dahil. Eskiden ve günümüzde de bize dayatılmaya çalışılan yanlış bilgileri size gösterip bu bilgilerin doğrularını hep beraber öğreneceğiz. Beraber çalıştığımız süreçte sadece kilo verip-almayacaksınız en önemli kısım olan sürdürülebilirliği de öğrenmiş olacaksınız. Yanlış bilgilerden kurtulup doğru bilgiler ışığında yolumuza devam edeceğiz.  Ben bu yolda yürümeye hazırım peki ya siz hazır mısınız ? Hazırsanız sizi de bu güzel yolculuk için bekliyorum ...

Etiketler
Zayıflama tedavisi
Dyt. Ersan Yavuz Yılmaz
Dyt. Ersan Yavuz Yılmaz
Mersin - Diyetisyen
Facebook Twitter Instagram Youtube