Whatsappitis’i duydunuz mu?

Mart 2014 ‘te Lancet dergisinde görmeye alışık olmadığımız türde bir vaka yayınlandı.

Whatsappitis’i duydunuz mu?

Mart 2014 ‘te Lancet dergisinde görmeye alışık olmadığımız türde bir vaka yayınlandı. Acil serviste çalışan, otuz dört yaşında bir meslektaşımız, bir sabah kalktığında her iki el bileğinde ani ağrı başlaması nedeni ile kendi çalıştığı hastaneye başvuruyor. Travma öyküsü vermiyor. El muayenesinde başparmak hareketiyle ve basmakla ağrı oluştuğu görülüyor. Yapılan muayenede sinir sıkışması olmadığı görülüyor. Aynı zamanda 34 haftalık gebe olan hastaya gebelik nedeniyle film çekilemiyor. Başparmak kaslarında tendinit tanısı konuyor.

Doktor hanım, yılbaşı gecesi ve ertesi gün nöbetinde, cep telefonuyla en az 6 saat süresince, her iki başparmağını kullanarak WhatsApp programına gelen mesajlara cevap yazmış. Vakayı yazan doktor, ironi yaparak WhatsAppitis adını koyuyor. Tedaviyi de ağrı kesici ve telefonla mesajlaşmanın bırakılması şeklinde veriyor. (Daha önce de (1990) video oyunlarına bağlı olarak Nintendinitis adı verilen durum tanımlanmıştı)

Cep telefonu veya bilgisayarı uzun süre kullanmaya bağlı tendon iltihaplanması (tendinit) giderek daha sık karşılaşacağımız bir tablo gibi duruyor.

Bu makale 6 Ocak 2024 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Utku Şenol

Uzm. Dr. Utku Şenol, Acıbadem Eskişehir Hastanesi nde hizmet vermektedir.

Yazarı sosyal medya'da takip edin
instagram
instagram
Etiketler
WhatsAppitis’i duydunuz mu
Uzm. Dr. Utku Şenol
Uzm. Dr. Utku Şenol
Eskişehir - Kardiyoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube