Vücut germe ameliyatları

Vücut germe ameliyatları

Vücut germe ameliyatları denince acaba hastalarımız neler düşünüyor. Vücut germe gerekliliği doğması için ön şart deri fazlalığıdır ve bu deri fazlalığınıda düzeltmek özelliklede komplikasyon yaşamadan düzeltmek bir dizi disiplini gerektirir. İşte bu nedenle son birkaç yıldır tüm dünyada bu alanda spesifikleşme ve üst eğitimler organize edilmektedir.

Bir vücutta deri fazlalığının ortaya çıkmasının ana felsefesi aşırı kilo kaybıdır. Bu mekanizma bayanlarda hamilelik sonrasında olabileceği gibi , hem bayan hemde erkeklerde hızlı kilo verme veya mide operasyonları ( bariatrik cerrahiler) sonrasında görülebilmektedir.

Vücutta deri fazlalığı hangi bölgelerde ortaya çıkabilir bunu ortaya çıkış sırasınıda bir miktar genelleyerek sıralarsak şu şekilde bir sonuç görürüz
Karın bölgesi
İç bacak
Göğüslerde
Bel ve popoda
Kollarda
Sırtta
Dış bacaklarda
Yüzde ve
Alt bacaklarda nadir olarak diye bir sıra görebiliriz.
Tüm bu deformitelerin düzeltilmesi için öncelikli şart sağlıklı bir hasta ile karşı karşıya olmaktır. Eğer hastanın herhani bir sağlık sorunu yoksa ve sigarayıda kullanmıyor veya ameliyat öncesinde kesebiliyorsa bu deformiteler seanslar halinde düzeltilebilir.

Elbette seanslar derken bu deformiteler olası deformiteler tümünün de aynı anda bir hasta olması zorunluluğu yok çünkü kişilerin kilo verirken yaşadıkları süreç herkeste farklı oluyor.

Peki biz bu deformiteleri düzelmek için nasıl bir yol izliyoruz.

Karın ve bel popo bölgesini aynı seansta tek bir kesi ile 360 derece dönecek şekilde planlanmalı ve cicumferential body lift denen operasyon gerçekleştirilmelidir.
Bacak içleri ve gerekliyse dışları da tek seansta gerçekleştirilebilir ve tüm operasyonlarda olduğu gibi bacaklarda da liposuction işlemi ile kombine edilmelidir. İç ve dış uyluk germe yani inner/outer tigh lift işlemleri uygulanır.
Göğüs estetiğinde çoğu zaman deri fazlalığı düzeltilirken hacim kaybıda olduğu için mutlaka meme protezi gerekliliğide düşünülmelidir. Bu işlem kol germe işlemi ile birleştirilebilir veya kol germe işlemi izin sütyen bölgesi içinde kalacağı sırt germe işlemi ile birliktede olabilir. Eğer her üç işlemde gerekliyse meme kol ve sırt germe işlemi birlikte yapılabilir.
Yüz germe işleminde kaş , göz kapakları , boyun ve yüzdeki hacim kaybı düzeltilmesi gerekeceği için başlı başında 4-5 procedürü gerektirecektir o nedenle tamamen ayrı bir seansta yapılması uygundur.
Alt bacakta sarkma çok nadirdir ama gerekli ise tek başına veya diğer prosedürlerden biri ile birlikte yapılabilir.
Peki tüm bu işlemlerde seanslara karar nasıl veriliri. Benim demeyimlerime göre böyle bir işlemde gerek deri gerekse yağ uzaklaştırıldığı için toplamda 5-6 lt pür yağın üzerinde uzaklaştırılmadan buna ek olarak derinin de uzaklaştırılacağı ve bu işlemin 6-7 saati kesinlikle aşmayacağı şekilde seanslar planlanmalıdır. Kol, bacak ve kalçada yapılan işlemlerde bence dren uygulanmamalı karında ise eğer tüm ölü boşluk dene alan quilting tekniği uygulanırsa dren uygulanmadan kapatılmalıdır.

 

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Hüseyin Kandulu

Op. Dr. Hüseyin KANDULU, K.K.T.C’nin Lefkoşa kentinde 1979 yılında doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Kıbrıs’ta tamamladıktan sonra tıp eğitimi için Türkiye’ye gelmiştir. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 2003 yılında tamamlayarak tıp doktoru olmuştur. Daha sonra yine aynı üniversitede, tıp eğitimi sürecinde yoğun ilgi duyduğu Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi alanında ihtisas eğitimine başlamıştır. 2010 yılında mikrocerrahi alanındaki “Minimal Sütür Tekniği ile Mikrovasküler Anastomoz Uygulamalarında Kitosan’ın Etkisi” isimli tezini sunarak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nda uzmanlığını almıştır. İhtisas eğitimi boyunca birçok rekonstrüktif ameliyatın yanı sıra burun, meme ve vücut estetikleri ile özel olarak ilgilenmiş ve çok sayıda ameliyat gerçekleştirmiştir. İhtisas eği ...

Etiketler
Vücut germe nasıl yapılır?
Op. Dr. Hüseyin Kandulu
Op. Dr. Hüseyin Kandulu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube